Sabahın ayazıydı kalktığımda, yine sevdalı dostlarımızla buluşup daha önce Abant'ın kıyısında çadır kurmuş dostlarımız ile buluşup hem yeni arkadaşlarımız ile tanışacaktık hem de ailece katıldığımız bu organizasyonda Fly balıkçılığı konusunda sevgili Bülent Kutluca tarafından uygulamalı eğitim alarak arada balığa olta sallayacaktık.
Elbetteki eşler, çocuklar ve ailelerin ağırlıklı olduğu bu organizasyonda herkesi bırakarak olta atamadım, ekibin diğer balıkçıları olan arkadaşlarımız bizden önceki gün gelerek maceranın asıl tadını çıkarmışlardır. Bu arada oltalarına birkaç balık gelerek balığın biraz daha boylanması konusunda hem fikir olarak olayın eğitim kısmına ağırlık vermişlerdir ana amaç olarak.
Muhteşem güneşli bir gündü pırıl pırıl, yolda otobüs içerisinde Bolu tarafları kıyılarında renkler ilkbahar etkisiyle daima yenilenen renkleriyle yarış halindeydiler. Ağaçlar, bazen sağımızda bazen de solumuza geçen hızla akan çay ve Bolu'ya özgü tek katlı kısmen ahşap yapılar.
Otobüs seyahatlerinin en güzel yanı içinde olduğumuz mutluluk yada mutsuzluğumuzun dışında, yaşadığımız görsel güzelliklerin bizleri üstü tozlanmış anılara taşımasıdır. Nasıl güzel bir bahar bu, kokusuyla yeşiliyle...
Övünç duyduğum en güzel hepimizin bildiği aile kavramının bu forum içerisinde ve organizasyonlarımızda yaşaması ve arkadaşlarımızın daima kibar, elit, seçkin ve düşünceli olmalarıdır. Aklıma geldi şimdi, bir baktım Sultanköylü nickli arkadaşımız herkes mangal yakarken eşyalarını toparlıyor. Tarık dedim dur, napıyorsun sen? Abi dedi, Şileli nickli arkadaşımız az ileride, orada yakacakmışız mangalı yemeği vs. Burada çok aile var uygun düşmeyebilir diye söyledi Salih dedi. Nasıl gururlandım anlatamam, derhal çağır kendisini buraya dedim, olur mu öyle şey. O da bizim ailenin bir ferdi. Eksik olmasın arkadaşlarım...
Böyle olayları görmek ve yaşamak çok güzel, en önemliside böyle insanlar ile beraber olmak çok güzel. Bütün dostlarımızın aynı çizgide olması tesadüf değil bence. Bunu hepimiz hakediyoruz fazlasıyla.
Sevgili moderatörümüz Bülent beyin fly balıkçılığı konusunda Türkiye'mize yakışır bilgi, el becerisi ve kendine öz güveni ile çok ciddi bir bilgi birikimi olduğunu gördüm. Kendisine buradan teşekkürlerimi sunarım. İnşallah bunu çok daha ileriye taşıyarak camiamızda daha yaygın olarak balıkçılık hayatlarımıza kes kopyala yapıştır olmadan birinci elden ulaşmasını sağlayacağız. Eksik olmasın orada hemen tezgahı kurarak o bölgede hakim olan bir böceği örüp, nasıl olduğunu açıklayarak bu konuda fotoğraftan öte bilgi olmayan kanayan bir yarayı sarmıştır. Video çekimleri inşallah daha sonra eklenecektir.
Diğer moderatörüm olan sevgili Murat (MURAK) dünya tatlısı bir insan, onca yolu geldi ve myhteşem bir 2 gün yaşadığını söylüyor. Ben dışarıdan baktığımda karşımdakinin balıkçılık seviyesini önemsemem. Önce adamlık, Sevgili murat tam bir örnek, oturuşuyla kalkışıyla konuşmasıyla. Şimdi sanırım güneş yanıkları ile başı dertte olabilir.
Gelelim bizim gediklilere;
Yalçın, çok sevdiğim Adnan, canım Selçuk ile Ümit, Tolga sevgili eşleri ile gelmişler. İnsanın dostları olması ne kadar güzel şey. Mustafa (Hunter) çok keyifliydi, arada güzel sohbetler sıkıştırdık. Arzu Kabil Çifti. Sevgili Bengü ve dostumuz Aytaç ta aramızdaydı. Murat Karahan sevgili oğlu ile balıktan hiç vaz geçmedi, ancak babası çırak çıkacak ve oğlu Ecrin" baba boş ver sen deyip balığı eliyle tutacaktı" şaka değildir.
Sevgili levrekatörüm enes bir hayli uğraştı, bu güzel günde bizleri yalnız bırakmadı sağolsun. Aracıyla tek başına gelmiş ta oralardan.
Yeni dostlarımız Gökhan (Herpes) ve Ozan, diğer gökhan, Sanırım bir de Siyami vardı adını tam çıkaramadım... Eşleri veya sormadım ama arkadaşları ile gelmişlerdi ailemize. Muhteşem kişilikler, katılımları adına teşekkürlerimi sunarım.
Evren Tamer ve arkadaşlarıda aramızdaydı, bu kadar efendi insanlar olamaz. O kadar ısrar etmeme rağmen masalarını yaklaştırmadılar. Düzgün ve seviye adına muhteşem insanlar. Balıkçılıklarına bakamadık, önemlide değil. Parolamız önce adam sonra balıkçı. Onlarda fazlasıyla vardı bu.
25 yıldır görmediğim dostlarımda vardı bu organizasyonda, sevgili Gürsel Karam eşi ve oğlu ile katılmıştı. Anılarımız bir birini yakalamıştı 25 sene sonra. Çok konuşmaya gerek yoktu, o biliyordu. Kubilay ve Tülay ve tatlı Gizem de aramızdaydı.
Ankara'dan sevgili Özgür (Fiamma) babası ile aramızdaydı, çok eski ve sağlam dostlarımızdandır. Bu arada Azizcan ve adını hatırlayamadığım arkadaşı ile tanışmak beni çok sevindirdi. Sevgili Muharrem'i (Bektasm) görmek zaten mümkün değil, işleri sebebiyle randevü almak lazımdı. Değerli dostum, çok muhteşem bir kişikliktir kendisi. Sevgili yengeme ve ufaklığa selam ederim.
Otobüste dönerken sevgili Hasan34 arkadaşımızın eşi ve değerli Filiz ablamız ile sanat musikisi icra ettik.
Çevreye verdiğimiz rahatsızlık var ise peşinen özür dileriz.
Yeni üyelerimiz olan Buket hanım diğer bayanın adı aklımda kalmamış

aramızda olmaları bizleri sevindir. Kendi hallerinde olan insanlar, daha çok tanımak ve paylaşmak lazım. Ancak ilk intiba olarak bizlerden rahatsız olmadıklarına eminim, inşallah İstanbul'da olta atmak nasip olur beraberce.
Bu arada aramızda herkesin özlem ve ısrar ile peşinde olduğu sevgili Nasuhi Albulak'ta vardı. Türk balıkçılığında çok önemli bir mihenk taşıdır kendisi. Herkes ona kaptan diyor, gerçi o bu ünvandan hoşlanmıyor, en azından söylenmesinden.
Nasuhi çok enteresan adam, bir konu hakkında konuşulsun yanında, balıkçılık üzerine olsun mesela. Yanlış bile olsa düzeltmek ihtiyacı duymuyor. Dudaklarında sadece bir tebessüm görürsünüz bu anlarda.

Çok saygı duyduğum, camiada dev bir ismi olsa bile adamlığı bence çok daha cüretkar, çok daha ön planda. Hem bu kadar bil, hem bu kadar sus. Olacak iş değil. Bana çok yakın, iyi dost olduk zaten. İnşallah beni iyi bir balıkçı yapacak ileride.
Adını yazmadığım, merhabalaşıp konuşup şu an hatırlamadığım dostlarım beni bağışlasın, hepiniz ile aynı çatı altında olmak inanın çok gurur verici.
Bu organizasyona annem ve ablam da geldi. Değişik, güneşli ve harika bir pazar geçirdik. katılan bütün dostlarımı tebrik ederim.
Balık Sevdası Abant Organizasyonu Videoları