Konu: Peynir hk...
Yalnız Mesajı Göster
Eski 15-08-2008, 17:10   #1 (permalink)
orhan ertuğrul
senior Member

Giriş: Dec 2007
Varsayılan Peynir hk...

Sevgili Arkadaşlar : Bir bölümde peynirin yem olarak kullanılabilirliği olabilir mi yazışması ve kullanan varsa açıklaması istendiği için bu konuyu açtım..Malum hazırladığımız hamur yemlere koku için çeşitli şeyler katar deneriz..bu genelde tatlı su için daha geçerlidir..direkt peynir olarak kaşar kullananlar olduğunu biliyorum,ama pek verimli olduğu söylenemez..beyaz peyniri iğnede tutmak çok zor..Benim eşim Erzurumlu olduğu için o yörenin Çeçil peyniri bizim eve çok girer..bir gün kahvaltı da aklıma onu balık yemi olarak kullanma fikri düştü..çünkü bu peynir hem sert hem de ince bir küçük parmak kalınlığında şeritler halinde...ilk sazan avımda denedim..8-10 cm. uzunluğunda keserek sallama da kullandım..yem hem düşmedi hem de uzun süre suda erimeden durdu...o gün mısır,boncuk,hamur ve küspe de kullandım..Ufak tefek oynamaların dışında birşey olmadı...Herhalde hava şartları müsait olmadığı için, diğer balıkçılarda da balık yoktu...Ben Çeçil peynirinden ümitliyim...Denizde mutlaka deneyeceğim..iğnede kalamar-karides görüntüsü de vereceğini tahmin ediyorum...güzel de yağ ve koku çıkarır..bence denemekte fayda var...eskiden tavuk dediklerinde de gülüp geçiyoduk..Ama şimdi kullanıyor ve güzel de balık alıyoruz...Deneyenler ve denemeyi düşünenler veya olumsuz görüşü olan arkadaşlar; ( + ve - ) lerinizi lütfen paylaşalım..Ama peynir mutlaka ÇEÇİL veya benzeri.( örgü.pey..gibi.).. Hepinize sevgi ve saygılar...