Alıntı:
Blackboy55 tafarından gönderildi
Murat abi,verdiğin eşsiz bilgiler ve linkler için teşekkür ederim. Ben şu ana kadar 3 adet ahşap tekne modeli yaptım.Bunların ikisini içlerine taktığım oyuncak araba kumandalarıyla yüzdürmeyi başardım.Onun için elim bu konulara biraz yatkındır.
Beni yanlış anlamayın,yabancılara para kaptırmamak derken internette dolaşırken yemleme botu için 1150 ytl gibi bir rakam gördüm.Bu parayı hangi amatörümüz verebilir.Ben bunun için bizde yapabiliriz diyorum.
Tabiiki kumandayı servoları almam gerekecek.Mesela 300 mt mesafeli olduğu söylenen 2 servolu bir takımın 100euro dan başladığınıda araştırdım.Ama eğer bunu sizin dediğiniz gibi 400 ytl ye maledip,500 ytl den satışa sunmuş olsam.Hem para yabancıya en asgari olarak gitse, hemde aynı işi gören alate fazladan 650 ytl verilmese daha iyi olmazmı.
Çinlilerin sizden,benden ne farkı varki bu kadar işi başarabiliyorlar.
Bizim tek eksiğimiz, üretim yapabilecek kapasitelde kişilere hazırını almak varken neden uğraşıyorsun diyerek önünü kapatmalarıdır.Hep tüketiyoruz,hiç üretmiyoruz,üretenide takdir etmiyoruz.Ben elimden geldiğince evime usta sokmuyorum.Yapamazsın diyenlere inat yapıp başarıp onları utandırıyorum.
Aslında sizinle yakın olabilseydik, bu kafalarla ve o atölyeyle seri imalata bile geçerdik.
Önemli olan bu işi başaracağım demekle işe başlamak.
Bu tekne olayınıda yine kumandalarını takmadan yapıp sizlerle paylaşmaya çalışacağım.Çünkü normal araba kumandaları 30 mt mesafeye kadar gidebiliyor.Sazan için 300 mt gerekliyse ona göre sistem seçmem gerekecek.Eğer almak isteyen olursada o zaman kumanda-servo alıp çalışır hale getirmek istiyorum.Vermiş olduğun linkleride inceleyeceğim.
Değerli fikirlerin için tekrar teşekkürler. 
|
Sevgili Musa,,,,
Modelcilik ile ilgili tüm bilgilerimi seve seve paylaşmaya hazırım. Ancak bu projenin olmassa olmazı Kumanda sıdır. Onun için de oyuncak olmayan ve sana verdiğim linklerde satılan kumandalardan kullanmak zorundasın. Bu kumandaların menzili aşağı yukarı aynıdır ve insan gözünden ileriye götürebilir modelleri.
Üretim konusunda sana %100 katılıyorum. Bir şeyi başarmanın mutluluğu hiç bir şeye değişilmez. Çinlilerin bir atasözü vardır. 1.000 millik bir yolculuk ilk adım ile başlar derler.
500.YTL aritmetiksel olarak 1.150.YTL den küçüktür ama emin ol işin içine satış girdiği zaman bu pazarda büyük paradır.
Her konuda yardım ve testek için hazırım...
Not : Yazında '' Eğer almak isteyen olursada o zaman kumanda-servo alıp çalışır hale getirmek istiyorum.'' demişsin. Bence önce müşteri bulup sonra satış doğru bir yol değil. Bir tane olması gereken en iyi donanımda yapıp onu pazarlamaya çalışman daha doğru olur.
Sevgilerimle,