Yalnız Mesajı Göster
Eski 04-08-2008, 02:11   #5 (permalink)
Bülent YURTERİ
senior Member

Bülent YURTERİ kullanıcısının avatarı

Giriş: Jun 2008

Alıntı:
LABORANT1980 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Slm Sayin Arkadaşlar Ve Abilerim Benim Size Bir Sorum Olacak.ben Balikesirin Ivrindi Ilçesindenim.köyümüzün Altina 10 Sene önce Gölet Yapildi.4-5 Senedir Balik Avi Serbest Ilk 1-2 Sene Hdeli Gibi Büyük Sazanlar çektik.5-6 Kiloluk Ama Ne Hikmetse 2 Senedir Tik Yok Ya Küçücük Balik Geliyor Ya Da Hiç Gelmiyo Artik Millet Gitmiyor Sinirinden Bunun Sebebi Nedir Acaba...
Sevgili kardeşim,işte şimdi 10 yıl öncesinin cezası çekiliyor,bende zamanında o gölette avlandım ve bohçacıların ve kendini bilmez balıkçıların katliamlarının cezası şimdi çekiliyor.Sahilden teknelerle gelip ağlar çekildi büyük küçük denilmeden tutuldu ve satıldı.O zamanlar İvrindi'den resmi bir dairede çalışan kendini bilmez birisinin defalarca havyar zamanı kıyıya yumurta atmaya gelen 8-10 kg.lık balıkları kıyıda zıpkınla vurduğuna şahit olduk şikayet ettik ama nafile.Balıkçılar desen 30-40 sallama olta atmayı matah zannetti ve gerçek amatör balıkçılarda oralardan çekildiler tabi kahrederek.Şimdi sen bu soruyu soruyorsun.Balık kendisimi bitti hayır tabi sizler bitirdiniz,bilinçsiz avlanma ile.
Geçmiş olsun,bekleki balık üresin.
Dilerim bundan sonra avlaklarımızın değeri bilinir.
0 RH +

Sağlıcakla kalın ama Balıksız kalmayın dostlarım
Gözler gördüklerine,kulaklar duyduklarına inanır.
Bülent YURTERİ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla