Aslında geçmişe bakarak düşünüyorumda,acaba biz avcımıyız,yoksa avmıyız.Yada balıklarmı çok akıllandı diye.
Ben yaşadığım yer Samsun için konuşuyorum.Bundan 15 sene önce kamış-makina herkesde bulunmaz,bulunanlarada sanki özel insanlarmış gibi davranılırdı.
Çapariler kaz-martı tüyünden olup elle atılırdı.Hatta sargana bile elle atarlardı toplu takımı.
Parası olanlar bu makinelere o zamanların en iyi misinası olan Platil sarıp, kalitesiyle övünürlerdi.Ha parası olmayanlarda Krokodil paket misina alıp onu sararlardı.Ve o zamanki balıklarda 03,0 beden 0,25 kösteklerden oluşan tüy çaparilere atlamak için birbirleriyle yarışırlardı.
Birde şimdiki duruma bakalım;Herkesde bir kalite yarışıdır gidiyor.15-18 liraya olta takımı alıp balığa gidene bir hata etmiş gibi davranılıyor.
Balıklarda modernleşti,yok yeşil simli,olmadı kırmızı turuncu simli,misinalar inceldikçe inceldi.Balık vurmuyor deyip görünmez misinalardan takımlar yapıldı.
Peki kaç kişi balığın misinayı görmeyip vücudundaki yanal çizgilerle algılayabaildiğini biliyor acaba.Bilmeyenlere ince takımları görünmez diye sattılar(burada yapıldı),sonra vatandaşımız balık yakalayınca marifeti misinada zannetti.
Çok kaliteli diye bende bir ara asso aldım,ama pişmanım.Keşke ona verdiğim parayla 3 adet başka misina alıp eskidikçe atsaydım.
Lütfen bu tuzaklara kanmayın,tamam kalite vardır,yok değil.Ama verdiğiniz parayla tuttuğunuz balığı bir karşılaştırın derim.Devir idare devri .
Geldiğin zaman boşluk dolduran değil,
Gittiğin zaman yeri doldurulamayan ol.
|