Yalnız Mesajı Göster
Eski 27-07-2008, 19:48   #1 (permalink)
MURAK

Varsayılan Bir Pazar günü ben ve atölyem

Cumartesi günü tam gün şirketim de çalışmış ve geç vakit eve gelmiştim. Niyetimin Pazar günü de çalışmak olmasına rağmen içindeki dayanılmaz isteği dinledim ve atölyeme girmeye karar verdim.

İşe atölyemi temizlemek, düzenlemek ile başladım. Epey vaktimi almış ama sonunda çalışılacak hale gelmişti. Güzel planlarım vardı bugün. Ne zamandır aklımda olan fly motifini yapacaktım.

Atölye'min temizlenmiş hali

Yapıştırıcılarım ve uçak motorlarım,

Olta malzemelerim

Muhtelif Planör ve uçak kitlerim,,

Tavanlara kadar dağılmışım

Yarım projeler. Bir ara bunları da bitirmeliyim,

İşe yapmak istediğim Fyl motifi'nin A-3 abadındaki planını şekillendirerek başladım. Bu şekillendirme nekadar düzgün olur ise o kadar az kontroplak kullanacaktım.

Sonra planıma uygun boyutta 2 adet 6mm kavak kontroplak kestim. Bir taşla 2 kuş vuracaktım.

Kestiğim kontroplakları uçlarından çabuk kuruyan tutkal ile yapıştırdım. Üzerlerine de ağırlık olarak eski akülerimi koyarak kurumaya bıraktım. 15 dakika sonra 2 kat konroplağım hazırdı..

Bu işlemin de ardından sprey yapıştırıcı ile planımı kontroplağın üzerine iyice yapıştırdım. Arkasından 1,5 mm matkap ile planda kesilecek yerlere kıl testeresini takabilmek için onlarca delik delmem gerekti

Sonra çizgileri daha rahat görebilmek için ışıklı mercek altında kesmeğe başladım. Bu işlem yaklaşık 6 saatimi aldı. Ancak iş ilerledikçe motifin ortaya çıkması çok keyif veriyordu,,

İlerleme aşamalarını eminim sizler de beğeneceksiniz.

Artık tüm iç kesimler bitmiş, sıra dış kesimlere gelmişti. Oldukça uzun bir uğraştan sonra da onu tamamladım. Artık sona yaklaşmıştım.

Evet artık 2 tane motifim hazırdı..Bütün gün ayakta durmuş ve çok yorulmuştum. Ama her şeye değerdi.

Geriye temizleme ve renklendirme işi kalmıştı. Onu da bir başka güne bıraktım..

Sevgilerimle,,,
  Alıntı Yaparak Cevapla