Yalnız Mesajı Göster
Eski 26-07-2008, 08:46   #42 (permalink)
trout baba
Expert Member

trout baba kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2008

Alıntı:
KANCA tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
sevgil VEDAT agbi
yine çok degerli bir konu ve harika bir anlatım
levrek avı biz bogaz balıkçılarına biraz uzak helede sizin anlattıgınız karadan levrek avı
yalnız benim gibi balıkçılıga meraklı arkadaşlarımın da bu avşekliyle yakından ilgilendiklerini görüyorum
benim sorumun hem bana hemde bu işe meraklı olan arkadaşlarıma faydası
olacagına inanarak yazınızda göremedigim
önce makinanıza verdiginiz kalama ayarını nasıl ayarlıyorsunuz,bu av esnasında makinamıza kaçlık bir misina sarıyor ve hangi markayı tafsiye ediyorsunuz, birdeşamandıradan silikona kadar olan misinamızı kaçlık ve hangi markayı tercih etmemiz gerekiyor.
kamış olarakta ben şahsen markasını hatırlayamıyorum 2.20,1.70 lik iki adet 35 gr. atarlı iki parçadan oluşa kamış almıştım bunlar iş görürmü
makina olarakta 1.5.1 50 lik var sizin kullandıgınız makina kaçlık
VEDAT agbi tatilde sivrice tarafını düşünüyoruz bana tafsiye edebilecegin biryer varmı şimdiden teşekkür eder elinizden öperim
Sevgili Atılay
Ben kalama ayarını zannederim muhtelif yazılarımda anlatmıştım.Bir kere daha anlatayım.
Herşeeyden evvel kalama ayarı cok ama cok önemlidir.İnce takımın daha avcı olduğu gerceğinden yola cıkarak,işte bu ince takımın layığıyla kullanaılmasının tek yolu hassas vedoğru yapılmış kalama ayarıdır.Öyleki kaldırma gücünün üstündeki agırlığa sahip bir balıkla bile başa cıkmak mümkün olur.
Kalama ayarını asla makaranın hemen üstünden yapmayınız.
Kalama ayarı kamışın dışından yapılmalıdır.Sanki balık oltaya gelmiş,asılıyor,kamış olabildiğince eğilmiş poziyonunda yapılmalıdır.ASlında erbabı balıkla mücadele esnasındada bir taraftan kalama ayarında bazı ayarlamalar yapmalııdır.Ancak bu daha bu işin başındakilerin işi değildir.AyarlayıM derken sıkıverirler balıkta o an bir yüklenir hadi misina kopar.Başıma gelmiştir.Asla yanımdakilere artık kalamayı biraz sık demiyeceğim.
Olabildiğince ince misina,hassas aksiyonu yüksek kamış ve bunlara uygun,orta boyun altındaki bir makara ile bir dolu marka yüzünden benimde kafamın hayli karıştığı,neticede aralarından sectiğim Asso Ultra misinanın kıyı atceğinde en fazla 0,25 kalınlığı işimi görmektedir.
Sevgiyle kAL
Katılınan Yer; Sivrice-ÇANAKKALE
trout baba is offline   Alıntı Yaparak Cevapla