Alıntı:
tanbays tafarından gönderildi
Üstadım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Dün İstoç Kısıktaydım çeşitli yağ ve ezmeler gördüm ama acil girip çıktığımdan sorma imkanım olmadı.
Sahte ve kaşıkların kutu bölmelerinin içine bunlardan koymamız veya atış öncesi yağlamız verimi arttırır mı ? Levrek veya diğer balıklar için denemişliğiniz veya kullanmış olduğunuz bu tip bir takviye ekipmanı varmı ?
Ayrıca bu kadar bilgi birikimini biraz pratiğe dökme zamanı geldiğini düşünüyorum artık.
Nacizane özelden fikirlerinizi aldıktan sonra prologic in yanına Lineafeenin 5-20 gr atarlı 220cm lik Redmambasını aldım.
Rastgele artık 
|
Evet benim sevgili,terbiyeli,saygılı,azimli kardeşim.Ben bu cezbedi
ci malzemelerden kullandım.Yaptığım en büyük hata Orijinal Fransız Ragot marka silikonlarımın bu yağ karışımı tarafından bozulması ve sertleşmesi oldu.
Tecrübelerimde simli şeffaf silikonunun tütünrengine kacanların cok iyi iş gördüğünü m üşahade etmiştim.Bozulanlardan iki tanesi bu renkteydsiler.
Denemekte fayda olduğunu sanıyorum.Ancak asla silikonlarınızı icinde fazla tutmayınız.
Şu anda iki adet zarif seni uzun süreli atceklerde yormayacak kamışın oldu..Ancak sen genede tedbirli ol.Yani bir mendirek üstünden avlanıyor varsayalım.
Balığı iyice yorsanda sudan kesme ve alma aşamasında bütün yükü asla kamış ve misinana bindirme.Kepcen hazırda olsun.Kepcen yoksa daha evvelinde balık aldığımda işte şurası uygun buradan daha kolay dışarı alırım diye bir yer tespit et.Oradan kıyıya vuran dalgalarında yardımıyla kücükse kaldırmadan dalgaya bindirerek dışarı alıver.Şayet balığı yeterince yormuşsan o kıyıda artık hareketsiz kalacak-koca ağzını acacaktır.Alt cenesinden tutup dışarı alıverirsin.
Sevgiyle kal