Yalnız Mesajı Göster
Eski 25-07-2008, 01:49   #5 (permalink)
foranimation
XX ÜYELİK İPTAL XX

Giriş: Apr 2008

Alıntı:
selcukdinc10 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
hımm demekki elimizdeki malzemeler pek işe yaramayacak gibi doğrumu anladım
işe yaramaz diye malzeme yok bence...az evel sevgili modumuz şeref ağbide biz yazısında belirtmiş ...

Alıntı:
Öncelikle bir şeyi hatırlatmam gerek.
Balığı en iyi malzemeler değil bilinçli balıkçılar tutar. Yani elindekileri nasıl kullanabileceğini bilen, yemi nasıl takacağını bilen, oltaya yakalanan balığı nasıl kıyıya çıkarabileceğini bilen. En iyi ve en kaliteli malzemeler eğer sen bu işi bilmiyorsan sadece başkalarının gözünü alır seni de mutlu eder.
Kaliteli malzemenin önemi tabii ki tartışılmaz ama elindekilerle de bahsettiğin balıkları tutabilirsin. Sadece avlağa gittiğinde diğerlerinin kullandıkları san daha çekici gelebilir.

Benim tavsiyem öncelikle etrafı iyi inceleyip kendini geliştirmen. Yavaş yavaş ustalaştıkça da elindeki beğenmediğin malzemeleri istediklerinle değiştirmen.

Bir kaç yıl önce 3,30-3,50 kamışlarla boğazdan hem istavrit, hem palamut ve lüfer tutabiliyorduk. Elinde 3,90 çelik kamışı olan bir avcı vardı. Biz ona o kadar uzun kamışı nasıl kontrol ediyor diye hayretle bakardık. Şimdi 4,20 ye kısa diyoruz.

Ustalaşıncaya kadar dynemea misinayı unut bir kere. Ya elini parçalarsın ya kamışını.

O zamana göre çok kaliteli, uzak atım için dizayn edilmiş, hafif ve esnek yapıya sahip aynı zamanda da ağır kurşunları da atabilen nerdeyse her bütçenin alabileceği tarzda kamışlar var bugün.
Ama sadece ustasının elinde iş görüyor.
yani size kalmış olan bir şey selçuk ağbi...ben ustalarımdan gördüğüm öğrendiğim kadarı ile eksik yada yanlış bilemiyorum elimden geldiğinde yazmaya çalıştım...

araştırma yapın forumda inanın iyi neticeler alıcaksınız...
foranimation is offline   Alıntı Yaparak Cevapla