Alıntı:
atakanatakan tafarından gönderildi
öncelikle herkese selamlar..Abu garcia 3mt medium action kamış kullanıyorum..80 gr atarlı..gerçi 150lik kurşunla attığımda oluyor ama randıman alamıyorum..bu kamışta daiwa 1600 makine var..yaklaşık 23 yıllık bir makine..internmette araştırma yaparken yabancı bir sitede (e-bay gibi) benim makinenin fiyatının 315$ olduğunu gördüm...85 yılında 20$a alındı yurt dışından..gerçi bu kamış ve makinayla zamanında arnavutköyden çokça lüfer zargana çinekop alınsa da, şimdinin sahil oltacıları bu takımdan birşey olmayacağını söylemekteler...ustalarımızın değerli görüşlerine sunmak istedim..yorumlarınızı bekliyorum..
|
Sevgili Atakan,,,
Bahsi geçen makina ile ilgili fazla bir bilgi veremiyeceğim çünki hiç kullanmadım. Ancak yazında dikkatimi çeken bazı hususlar ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum izninle,
Öncelikle 23 yıllık bir Daiwa makina ya sahip olduğun için çok ama çook şanslısın. Ona gözün gibi bak ve koru. İlerde çocuklarına bırakacağın harika bir anı ve kolleksiyon parçası olacaktır.
Balık olduğu yerde her takım ve makina ile balık alacaksındır. Onun için senin tabirin ile şimdinin sahil oltacıları bu takımdan birşey olmayacağını söylemelerine çok kulak asma.
Kaliteli ve yeni takımlar ile avlanmanın keyfi ve avantajları tabiki tartışılmaz. Bu tamamen oltacının bu işe ayırdığı zaman ve bütçe ile ilgilidir.
Yeni yatırımlar yapmak istersen forumda yazan Makina ve Kamışlar ile ilgili bölümlerde epey işine yarayacak bilgiler bulabilirsin.
Öneri istersen de elimizden gelen yardımı bizlerden alabilirsin. Yeter ki nerede, ne şekilde ve ne avlamak istediğini bize anlat.
Bir de mesajlarına hemen cevap alamadım diye küsme

Sorunun cevabını mutlaka alırsın..
Sevgilerimle,