Alba/kisik’in Duyar-siz Liği…
Bir süre önce bu firmanın bir bayisinden Admiral 50 makine ile carbostar 2.70 m kamış takımı aldım. Kısa bir kullanımdan sonra makinenin çevirme kolu dibinden kırıldı. Öyle aşırı bir yük binmesi de söz konusu değil. -Keşke o kadar büyük bir balık olsa da resmini gururla gösterebilsek.- Sonuçta satın aldığım bayiden parçayı sorduğumda kendilerinde olmadığı ancak Kısık firmasından sorup varsa getirilebileceği söylendi. Firma ile yapılan görüşmede parçanın olduğu ancak bayinin istemesi halinde bunu gönderebileceklerini ifade edildi. Bunun üzerine bayi parçayı hem de iki kere ve başka da talep edenler olduğundan 10 adet olmak üzere istemiş olmasına rağmen bugüne kadar parçayı getirtemedik. Bu süre de yaklaşık 3 ay öncesine dayanmaktadır. Tekrar firma ile görüşmemde aynen önceki gibi bayinin istemesi halinde parça gönderilecek gibi bir beyanda bulunulmuştur. Bayinin yakın zamanda mal talebi olmayacağı için kendi adıma gönderilebilecekse kargo yapılması için firma ile tekrar telefonla görüştüm. Düşünün parça 5 YTL iki aydır firma ve bayi ile görüşme v.s. bedeli nerdeyse 50 YTL. Nihayetinde internet vasıtası ile bir ürün alınıp o bölüm sorumlusuna telefonla izah edilir ve bu konuda ilgil birimle görüldüğü söylenirse alınan ürün yerine çevirme kolunun gönderilebileceği söylenmiş, internet elemanı bunun yanlış bilgi olduğu böyle bir şeyin mümkün olmayacağı gerekçesi ile tekrar asıl birime görüşme aktarılmıştır. Birim sorumlusunun parçanın perakende satış için ancak İstanbul dan alınabileceğini söylemesi üzerine kendisine parça ücretini ister firma hesabına, ister kendi hesabına havale edebileceğimi nasıl bu parçayı almam mümkünse o şekilde yapmaya hazır olduğumu söylesem de o şekilde olmaz, bu şekilde olmaz gibi tekrar eden laflarla bir çözüm bulunamamıştır. Yani 5 YTL lik pir parça nedeni ile makineyi atmak zorunda kalıyoruz.
Bu kadar küçük bir sorun –aslında sorun bile değil- nedeni ile böyle firmalarımızın güçlü ve güvenilir imajının zedelenmemesi gerektiği kanaatindeyim. Bu şartlar altında ne ben ne de çevremdeki hiç kimseye bir daha bu markayı tercih konusunda iki kere düşünmeye davet ediyorum. Paylaşmak istedim. Rastgele…

MKARA-1974 - 42/45 (AB+)
|