Değerli Üyeler.
Cocuktuk,rahmetli annemi bile kıracak kadar alabalık avına düşkündüm.Gidemezsem bunalıma girerdim.Durumun farkında olan annem,benden 1,5 yaş kücük olan kardeşimi illaki yanıma verirdi.Sonrası kolaydı,mesafe tanımazdım.Meşakketten zevk alabilmesini becerirdim.
İş hayatım boyunca birileri azıcık balığa ilgi duysa onu esas balıkcı yapabilmek icin elimden geleni yapardım.Kendi atölyemi kurduğumda yanımda calışanları zorla balıkcı yaptım.Daha iyi olanına ilave zamda yaptım.
Sonra işte Sivrice.Denizlerin son zamanındaki inişli,cıkışlı grafiği,troller,ırgıplar,dev ışıklı tekneler,gaddar gırgırlar,yılın 12 ayı durmaksızın denizi tarayan mahalli tekneler,ikide bir calınan teknelerimiz.Sonunda ve herhalde tekrar tam manasiyle tatlısu avcısı olacağım.Şöyle trofe 10 Kg'lık bir sazanı devirmeyi,su üstünde kuyruk üstü yürüyüşü yapan timsah suratlı bir turnayı alabilmeyi düşler oldum.
Helede alabalık,neyse arslan Partnerim,gecmişte ne ettiysem bulamadığım kadar balığa,doğaya,meraklı Muharrem Kürümoğlu kardeşim sayesinde bu sene icersinde Istrancalarda,Kaz dağlarında avlanabildim.
BU genc adam bu sene icersinde fly fishing dersi almak icin Avusturyaya gitti oradada avlandı.
Ama şimdilerde anlaşılıyorki,oralardaki kolay av ona göre değil.O zorlukları aşarak biryerlere gitmeli,saatlerce dere icerlerinde dolaşarak avlanmalıki,tuttuğundan azami zevki alsın.Adeta otomatikleşen,nerdeyse insana alışmış alabalıkları avlamak ona göre değil.
Ah kardeşlerim bu denli doğa ve alabalığa düşkün olabilmek o kadar önemli bir ayrıcalıktırki.Ömrümün kaldıysa nerdeyse 10 senesini,sadece gecinecek kadar olanın haricindeki bütün maddi birikimimi,sair zevklerimin hepsini,uğrunda hemen vermeye amade olabileceğim kadar düşkünlüğüm vardır.
Hani beni alsanız bir vadiye oltalarımla koysanız ve desenizki seni bir ay sonra buradan alacağız.Yeterki alabalık olsun,sadece avlanarak mutlu bir şekilde o bir ayı geciririm ıssızda.
Bakın zaten göreceksiniz.Zamanını tam söyleyemeyeceğim ama birgün bunu gercekleştireceğim.Gönlüm hep Ovacıktan(Tunceli) yana ama oralardada anarşi bire türlü bitmediki.Adamlar balığımı bozarlar.
Neyse arslan Partnerim Muharrem bu işe bir care buluyor arada.Türkiye dahilindeki bayilerini gezerken onları adeta sorguya cekerek hemen her bölgede,önemli alabalık derelerini öğreniyor,son durumlarını belirliyor.
İşte son marifeti İsfendiyar(Küre) dağları.
Önemli kareleri paylaşıyorum
Sevgiyle kalınız
Bir saat icinde 15 alabalık tutabilip 6,7 tanede kacırmş.Tuttuklarının hepsini salan Muharremi bir tanesini daha salarken görüyorsunuz.