Yalnız Mesajı Göster
Eski 18-07-2008, 17:03   #31 (permalink)
orhan ertuğrul
senior Member

Giriş: Dec 2007

Alıntı:
agartan tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Merhaba Orhan Abi,
ADB yani amatör kaptanlık/denizcilik belgesi amatörler için gerekli olan bir belge.
Miço belgesi ise plakalı balıkçı teknelerini kullanmak için gerekli olan belge.

Miço belgesine sahip denizci, kullandığı tekne yüzünden aynı zamanda sarı balıkçı kağıdına da sahip olmak zorunda. Bu kağıt sayesinde amatörlerden farklı av araç ve tekniklerini kullanabilirler.
Sevgili Şeref Kardeşim..Teşekkürler...benim tekne-kayık 3.50 mt. motor 4 bg. de...benim avlandığım denizlerde çok kullanışlı ve pratik..ben denizde bırakamıyorum...büyük tekne de olsa kıyıya almak mecburiyetindeyiz...böyle bir tekneden de kaptanlık ve liman belgesi mi istenir anlayamıyorum.!!!!..İsteniyormu hakikaten.?..Aldığım 17 sene oldu, faturasını bile bulmam mümkün değil..Can yeleği falan giyiyoruz zaten...Benim tekneciğin limanla ne işi var Allahaşkına...Peki ben bunu A.B.B. ile kullanabilir miyim?..Veya en azından A.B.B. bir hoşgörü yaratabilir mi.?...Bu Devlet insanı hem öldürür, hem güldürür vallahi...Sağlıcakla kal güzel kardeşim...

Bu mesaj en son " 18-07-2008 " tarihinde saat 20:15 itibariyle orhan ertuğrul tarafından düzenlenmiştir....
orhan ertuğrul is offline   Alıntı Yaparak Cevapla