sevgili arkadaşlar ne kadar açıklayıcı olur bilmem ama manisalı değilim ancak kardeşim demirci meslek yüksek okulunda okurken onu ziyaretlerimde bu baraj gölünde sıkça avlandım. Bu yer manisaya bağlı demirci bölgesine giderken hemen yol kenarında kalıyor yaklaşık olarak manisa merkezden 2 saatlik uzaklıkta otomobil ile tabi. Avlak yer olarakta demirciye gelmeden hemen yol kenarında göreceğiniz santral binasını geçtikten 1-2 km sonra göle iniş için müsait yerleri var zaten balık tutan insanlarıda görürsünüz o alan balıkçıların en çok balık tuttuğu alanmış. Çok büyük ve verimli bir göl balık olarak sazan var ancak yöre halkı büyük sazanlara farklı bir isim vermişlerdi onuda hatırlayamadım şimdi. Orada yöre halkı ile avlanma imkanı buldum genellikle haftasonları geliyor ve 2 gün orada kalıyorlar avlanma yöntemleri hemen hemen aynı diyebilirim yem olarak ustalar küçük canlı balık getiriyorlar yanlarında bidonların içerisinde onları sırttan kancaya geçirerek avlanıyorlar ve başarıyorlarda tek kanca kullanıyorlardı. bazı yöre halkıda kendilerinin evderinde yaptıkları hamur karışımı ile avlanıyorlardı ancak canlı balık takanlar daha büyük balıklar aldılar. takım, yem ve daha fazla bilgi için manisa merkezden ulaşmaya çalışan arkadaşların manisa merkezinde bulunan karaköy mahallesinde manisalılar bilir küçük küçük dükkanlar vardır orada ahmet abi isminde balık malzemesi satan bir amibiz var o bu konuda çok tecrübeli bölgeye gidecek arkadaşların ona uğrayıp özel yeminden ve bilgisinden faydalanmasını tavsiye ederim.
|