Yalnız Mesajı Göster
Eski 19-06-2008, 00:15   #1 (permalink)
Talip Girgin
senior Member

Talip Girgin kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2007
Varsayılan Bence balık bahane!

İllâki bir şey yapalım diyorsanız bu bir gezi olmalı. Çadırları da yanınıza alın. Cuma hareket edip, pazar, pazartesi, salı dönüş…. İşi olanlarla işi olmayanlar ayrılsın. Kimse kimseyi bağlamasın. Yani, pazartesi işe gidecekler, pazar akşamı kiralanan araç ile dönebilir. Diğerleri muhtemelen kendi araçlarıyla gelecekleri için, canları istediği gün dönebilirler. Tabi oltalarınızı yanınıza alın belki gidilen yerlerde tutulacak bir şeyler vardır.
Yürüyüş için , yüzmek için, balık tutmak için gerekli materyalleri aldıktan sonra ver elini………..?
Bütün mesele bu işte. Bu yer neresi? Bir arşive bakalım mı?
Hadi bakalım.

1)Sivrice olabilir
Avantajları: Balık var, tanıdık var, kalacak yer çadır yeri vs var. Yüzmek için müsait.
Dezavantajları: Çok uzak, cuma gidip pazar akşamı dönecekler için tam bir ızdırap olur. Bu mevsimde, orman yok, dere, göl, sivrisinek yok! Kendi arabası ile gidenlere ise ekonomik açıdan çok külfetli olur.

2) Kilyos: Muhtemelen yüzmek için gidilir ve çok tehlikeli bir yer balık tutmak için uygun değil. Bütün İstanbul genelde orada olur. Bence sıkıcı bir yer.

3) Sazlıbosna: Eh fena sayılmaz kayabaşından köy içinden girilir gölün orta kısmında çadır kurulabilinir. Muhtemelen turna vardır. Ulaşım kolay ve yakın. Yer yer ağaçlık alanlar var. Bana uyar.

4) Riva: Doğrusunu isterseniz Muhabbet için aynı yer 3 ay içinde iki kez çok fazla! Değerlendirmeye almıyorum.

5) Sultan köy: Yüzmek için ideal bir yer. “Balık”, bu mevsimde plajcılardan olur mu bilmem! Geceye kalınca vallahi ne çıkar onu da bilemem ama muhtemelen buradan mırmır ve levrek çıkar. WC si hiç yoktan iyidir market vardır. Dere kenarı çimen olup derede balık yoktur kanımca. Çünkü zaman zaman kırmızı bir su akar ve denize yayılır. Tekstil boyasına benziyor.

6) Marmara Ereğlisi: Hepiniz; eşkine, mırmır, levrek ve kalkanlarıyla meşhur bu yeri biliyorsunuz amma ve lakin bu kadar kalabalık insanı neresi barındırır bunu bilemem.
Kaldı ki şu anda gece kalmadıktan sonra ne yakalanır onu da bilemiyorum. Wc sorunu var.
Her şey çıkabilir veya hiçbir şey çıkmayabilir!

7) Yeniçiftlik: Buranında Sultanköy den farklı olduğunu sanmıyorum yüzmek ve piknik için güzel olabilir 95 km. Tabi benim eve (k.çekmece)

8) Avcılar: Şu an en popüler yerlerden olduğuna inanıyorum. Duyumlarıma göre ispari, izmarit, istavrit, eşkine, lapın belki çinakop veya lüfer, pisi, mırmır ve levrek çıkma ihtimali yüksek bir geniş alana sahip. Tabi geceye kalmak şartı ile!

9) Yenikapı: Burada da mezgit, izmarit, gelincik, iskorpit, kefal, yunus, balina , istavrit, lüfer, kofana, eşkine, yahu denizde ne varsa işte nasip kısmet bak burası da uygun. Wc erkekler için sorun değil kayalıkların arası

10) Yeşilköy: Burada daha önce balık tuttuğum olmamıştır ama Emre kardeşimin verdiği bilgiler ışığında eşkine, kefal, mezgit, ispari, zargana ve hatta çinakop, lüfer bile olabilir. Hiçbir şey olmasa bile mükemmel bir sahili var hepimize yeter. Ağaçlık alan var süper yani. Wc gibi bilgileri orasını bilen arkadaşlar verebilir. Maksat muhabbet olsun. Hoş bizim zaten balıklara kötü davrandığımızı kimse söyleyemez.

Dahası da var: Çilingoz, Yalıköy, Kıyıköy, İğneada; hele buraları bir değerlendirin de, gerisine sonra bakarız.

İtiraf ediyorum ben, Mit’te olmuştum!
Tüm Yazdıklarım! (121)
Talip Girgin
1962
K.CEKMECE/ SEFAKOY
ISTANBUL
Talip Girgin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla