Yalnız Mesajı Göster
Eski 12-06-2008, 13:07   #8 (permalink)
Okyanusca
senior Member

Okyanusca kullanıcısının avatarı

Giriş: Sep 2007

Sevgili Levent,

Bilimsel olarak baligin boya kokusuna ilgisi hakkinda bir calisma yapilip, acik secik bir verinin oldugunu sanmiyorum. Sahsi fikrim natural olmayan her turlu kokudan takimi arindirmaktir. Bu sentetik kokularin baligi bozacagini dusunuyorum.

Hatirlayacaksin bir konu acmisdim. ( AOB'de yaraticilik adli baslik) Orda iki paket epoksi recineden bahsetmisdim. Bu bir karisim olarak hazirlanir. Iki tupte satilir.Birisinde epoxi recine otekinde katalizoru bulunur.Bir sulu boya fircasi yardimiyla hazirlanmis karisimi sahtenin uzerine ince bir tabaka olarak surer, kurumasini beklersen o cizik ve catlaklarin ortadan kalktigini goreceksin. Sahten camsi bir yuzeyle kaplanacak. Kamislarin ozellikle halkalinin kamisa dayandigi yerlere atilan orgulerin hepsinin uzerindeki kalin recine gene ayni kimyasaldir.

Sahte cok zedelenmis ve boyasini yer yer kaybetmisse hologram kagitlar alarak bunlarla sahteni kapliyabilir, boyayi yenilemeye calisabilirsin. Ancak bu iki calismanin ardindan da lutfen gene epoxxi recineyle ince bir cila atmayi unutma.

Hologram ve Epoxi recine ozellikle alabalik malzemecilerinde, (elde sahte yapimi cok oldugu icin) veya kamis yapimi ve onarimi uzerine uluslararasi intenet kanallarinda bulunabilir.Bu kaynakla oldukca malzeme getirmeye alisik oldugunu biliyorum.

Olmazsa sana bunlari edinmek icin yardimci olabilirim.

Saygilar , sevgiler degerli dostum...
0 RH +

"Balikci baliga gitmez, ait oldugu yere geri doner."
Okyanusca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla