Yalnız Mesajı Göster
Eski 11-06-2008, 01:21   #5 (permalink)
agartan
Moderatör

agartan kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2008

Sevgili Tanbay,
Bu iş bir tane ile olmuyor.
Kışın kesin Neopren. Hatta yeterli para ayırabilirsen üstüne de yelkencilerin giydiği yarım bir üstlük al neoprenden. ben o kadar para veremedim. Böylece tam izole olursun.
Suların ve havaların ısındığı zamanlarda ise naylon veya taslan.
Dam ve kısığın sattığı neoprenler çok pahalı.
Madem ki Çanakkaleye gidiyorsun. Aynalı çarşıya giden yolda sağda bir malzemeci var. Ben hem kendime hem de Can'a oradan aldım. Sadece 100 YTL. Üstelik tabanı da keçeli.
Belki telefonunu bulabilirim. Veya bir sonraki gidişimde kartını alabilirim.
Ben henüz ikinciyi alamadım. Firarın %35 indirimine girmesini bekliyorum taslanların . O zaman 85 YTL civarına gelecek. 35-40 naylona vereceğime biraz fazlasına taslan alırım diye beklemedeyim. Denk gelirmi bilmem.
Neoprende dikkat edilmesi gereken konu Murat'da belirttiği gibi içine su kaçırmaman. Kaçırsan bile üşümez hatta sadece terden bile hem de kışın yanabilirsin. Ama yanlışlıkla boyunu geçen yere girmeyeceksin. Böyle bir durumda acı sonuçlar olabilir. Ya da uygun bir üstle izole edilmesi gerekli.
Tek sorunu sudan çıkınca oldukça ağırlaşıyor olması ve kışın kurutmanın zor olması.
Her avdan sonra mutlaka iyice tatlı su ile yıkamayı da unutmamak hatta ihmal etmemek gerekli.

Şeref Ağartan
İstanbul
0RH+
Stop Wishing Go Fishing

Bu mesaj en son " 11-06-2008 " tarihinde saat 11:03 itibariyle agartan tarafından düzenlenmiştir....
agartan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla