Yalnız Mesajı Göster
Eski 10-06-2008, 12:50   #2 (permalink)
sahteci
senior Member

sahteci kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2008

bende iskenderun körfezinde avlanıyorum.bu dediğiniz misinalar gerçekten levrek için büyük ama bunlar florocarbon olabilir.ben levreği rapala ile yakaladım hep.misina olarak 0.28 kullandım.rapala ile avlanıyorsanız kıyıdan.dalgaların kıyıya geldiği noktadan en az 3 yada 5 adaım geriden atın çünkğ levreğin gözlerine dikkat ederseniz biraz yukarı doğrudur.ondan dolayı sudan yukarısını görürler.ve avlandığınız yerde çok sessiz ve rapalayı atın ve yere çömelin.levrek avında parlayan renkler giyinmeyin.koyu renkleri tercih edin.yemde ise canlı karides levrek avında bir numara.yemde bırakacaksanız.en az 0.35 olsun.çünkü yemde bırakıyorsunuz ve o anki levreğin boyutunu tahmin edemezsiniz.galiba tuttuğunuz levrekler 1 kgnun altında.1kgden büyük olanlar kafa darbeleriyle misinayı koparabilir hatta levrek misinayı kayaya sürtebilir.misina hakkında teredütlü iseniz yemlke avda.size tek tavsiyem ipek(örgü) misina kullanın.mm en fazla 20mm olsun fazlası biraz atışta aksiyomu düşürür.ipek misinada yemi bırakın kesilmesi biraz zordur.her türlü sürtünmeye misinaya göre 2 kat daha dayanıklıdır.

iyi avlar.levrekleri görmek isteriz