Alıntı:
scream61 tafarından gönderildi
Bence bu fikir güzel ama çok uğraş ister yani bazı detaylar soru işareti olarak kalabilir.
1- Bu kalıpları kim temin edicek.
2- Kalıpların döküleceği mekan neresi kira mı olacak. ( Sabit gider olur.)
3- Bunun için çalışıcak arkadaşlar kim olacak. ( zaman alıcı olucak ücret alıcaklarmı )
4- Finansman nasıl sağlanacak. ( ve sürekliliği sağlanabilecek mi?)
5- Dağıtım nasıl olucak. ( Herkesa yakın değil kargo mu kullanılacak. )
6- Bu iş ile ilgili gerekli bilgi beceriye sahip arkadaşlar varmı.
7- Eğer bu proje geçekleşirse iş ticarete döner. Yani madem kalıp var, madem iş yapılıyor neden sürekliliği olmasın düşüncesi oluşabilir.
Arkadaşlar bunlar benim kişisel düşüncelerim. Bu gibi faaliyetlerin sürekliliği ve iyi sonuçlanması için detaylarının iyi düşülmesi lazım gekemekte.
|
Emrecim,
Sanırım konuyu yanlış anladın. Ben kurşun dökmekten bahsetmiyorum. Kendimize şahsi olarak kalıp yaptırmaktan bahsediyorum. Belli bir kalıp örneği hazırlanır içine bir kaç farklı ağırlıkta kurşun kalıbı, 3-4 boy farklı zoka kalıbı olur. Bu kalıplardan talep sayısında yaptırılır ve herkesin kendi evinde kurşununu zokasını dökebileceği kalıpları olur.
Yoksa demek istediğim kalıp edinip, gidip topluca kurşun dökelim demek değil. Zaten öyle yapmanın bir anlamı yok, zaten heryerde tüm malzemeleri bulmak mümkün.
Sanırım bu açıklama tüm sorularını ortadan kaldırıyor.
Yani kısaca ne yer, ne zaman, ne beceri hiçbirşey gerekmiyor, bu işi bilen usta bir tornacıya talep sayısı kadar kalıp yaptırıcaz ve herkesin elinde zokasını kurşununu dökebileceği kalıpları olucak .