Yalnız Mesajı Göster
Eski 08-06-2008, 15:50   #2 (permalink)
daykosi

Alıntı:
cevat ergin tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Arkadaşlar hepinize selam.Dün sabah, akşam yağan şiddetli yağmur sonrası ,sabah 05.te sarıkanat için tekne ile denize açıldık, el oltası 50-60-75 gr fasılalı mavruka kurşunlu 3 kulaçta bir fırdöndülü kaşık takımı ile sahte yem çekerek bir kaç avlağı dolaşmamıza rağmen balık alamadık.Akşam karagöz avı için eski kerterizlerimizi tazelemek üzere taşlarda balık bulucu ile derinlik tesbiti ve kayalıkların son durumları gözden geçirdik , deniz temiz , su berraktı lakin mevsim itibari ile felaket derecede yosun var.Toparlandık ve 9 da işbaşı
Tüm gün kış mevsiminde Tuzla/mercan taşında aldığımız sivri burunların ve kerterizlerimizdeki baltabaş karagözlerin hayalini kurarak özenerek takım hazırladım.Berkley f.c misina ve mustad ultrapoint seri yem tutucu tipi 10750 serisi 4 no dan iğneler bağladığım beden , köstekleri, mustad serisi siyah 77900 serisi fırdöndüler ile donattıktan sonra çantamı kontrol edip, kapattım.Akşam 20 gibi avlaktaydık, bu sefer oltacı partnerim eşimdi.Oltalar hazırlandı , Shimano kamışlar, yine Shimano makineler bu sefer hassas ve gece avında severek kullandığım siyah renkli Laser marka X braid örme misina ile suyla buluştu.Gündüz avlakları gezdikten sonra , kıyıdan olta atılamayacak , denizden ise ağ atılamayacak nispeten derince suda 4-7 mt arası suda stopperleri ayarladım ve yine şamandıralı takım kullandım.Uzunca bir süre vuruş alamadım , ama kargöz ve eşkina hedef aldığımdan normal bir durumdu bu Daha sonra birden şamandıralar bir bir batmaya başladı lakin vuruşlar beklediğim balıklardan değil yine zamanın yem hırsızı balığı ispariyi andırıyordu kullandığım iğneler büyük olduğundan epey bir müddet yem yedirdim bu arada 2-3 arsız ispari livarda yerini almış ,benim de keyfim kaçmıştı anlaşılmıştı kurtuluş yoktu ispariden bu arada birazda suç bendeydi yemleme yapmak için oltalar ile birlikte suya attığım sardalya kokulu palet yemler isparileri çılgına çevirmişti, sürekli şamandıralar batıyor arada bir kaçtane tasmalayarak ispari alıyordum lakin yem takmaktan ayaklarıma karasular indi sabırlı olduğumdan gece yarısı karagöz alırım sevdası ile takımları değiştirmedim, bu arada hayret edilecek bir durum oldu ve oltalara 2 adette izmarit geldi hem de gece yarısı yani , takımları değiştirsem dün akşam ispari şov yapacak epeyde izmarit alacaktım.Daha evvel tekne avlarında kullandığım ve çok verim aldığım İtalyan malı palet yemler epey işe yarıyor arkadaşlar, bilgilerinize.Saat 01.00 da hayli canım sıkkın olarak , livarda 8 adet ispari, bir adet hayli irice gelincik ve 2 adette izmarit ile evin yolunu tuttum.Bu yorgunluğun üzerine sabah erken sarıkanat avınıda iptal ettim ama yılmak yok çok yakında eşkina ve karagözler ile buluşacağım Anlaşılan avlaklarımı rahatlatmak için ispari populasyonunda biraz eksilmte yapmam gerekecek Sinirden tek kare foto aldım birazdan eklerim.Hepinize rastgele
Cevat bey ilk evvel detaylı anlatımınızdan dolayı tebrik ederim.

İstediğiniz keyifte av olmamış ama sıfır çekmekten yinede iyi

İtalyan malı palet yem demişsiniz biraz açıklarsanız memnun olurum sadece sandaldanmı kullanılır? Kıdıdan olurmu? şimdiden teşekkürler.

Bereketiniz daim olsun.......
  Alıntı Yaparak Cevapla