07-06-2008, 13:03
|
#4 (permalink)
|
|
BANNED
Giriş: May 2008
|
Alıntı:
saygı76 tafarından gönderildi
derya hanım paylaşımınız için teşekkürler 10 dk bir tenis karşılaşmasında yaklaşık olarak 70 kalori harcandığını duymuştum tekrar teşekkürler
|
Doğru duymuşsunuz 
Tenis, öğrenilmesi ilk başlarda oldukça zor bir spordur hatta yapılan istatisliklere göre tenis öğrendikten sonra bir daha tenisin yanından bile geçmeyen oyuncu sayısı göz ardı edilemeyecek kadar çoktur !
Temel bilgililer, vuruşları, kuralları öğrenmeniz için kendinize ilk başlarda lisanslı bir antrenör yada işinin ehli bir hoca bulmanızı tavsiye ederim, hatta şöyle söyleyebilirim ilk başlarda evdeki terliklerimden birini alıp (rakete verecek param yoktu, malum öğrencilik zamanları ) elinde topla duvara vurur, vuruş hareketlerini kavramaya çalışırdım
Yalnız şu da var iş sadece lisanslı bir antrenör bulmakla bitmiyor, bazen çok profesyonel görünen hocalar bile amatörce davranabiliyor..
İlk önceliğiniz gözlem yeteniz olmalı..Hocanızın, kortta duruşu, geçirdiği zaman, sizi anlayabilmesi, kendini sizin yerinize koyabilmesi çok önemlidir çünkü tenis sporu ancak yürekler ortaya konabilirse öğrenilebilir ve öğretilebilir..
Naçizane, ilk öğrenmeye başladığım da acemiliğimin ve gençliğin verdiği durdurulamaz aşkla hocamı çok zorladığımı kabul etmeliyim.
Fakat tenis hocam buna rağmen beni klişeleşmik kalıplara sokmak yerine son 20 yılda önem kazanan teknikleri öğreterek tenis konusunda inanılmaz bir heyecana sürüklemişti..
İlk başlarda oldukça zorlanabilirsiniz hatta adaleleriniz ve kol kaslarınız sizi gece uyutmayabilir ama tenis öğrenip amatörce de olsa oynadığınız zaman yaptığınız tüm yorucu egzersizleri ve antremanları bi anda unutup tenisin o inanılmaz büyüsü için de kaybolabilirsiniz, benden söylemesi
Ve.. Rica ederim
|
|
|