Konu
:
Yayın için Kullanılan Yemler ve Av teknikleri
Yalnız Mesajı Göster
06-06-2008, 17:36
#
3
(
permalink
)
onuryıldız
Junior Member
Giriş: Jun 2008
Birbirinden değerli yazılarınız için çok teşekkürler, okuyanlar için yol gösterici bende birşey paylaşmak istiyorum köyde yakaladığımız yöntemi göstermek istedim ;
kusura bakmayın görsel birşeyler yapmaya çalıştım pek iyi olmadı
Öncelikle esnek bir 2.5 3 metrelik ağaç dalı buluyoruz, uç kısmını hafiften kırıyoruz, ben 1.00 mm lik misina kullanırım misinamızı kırdığımız yerin en arka kısmına kadr getiriyoruz bir kaçtane ağaç dalı ile sabitliyoruz kasnağımızı açıp, açtığımız kısmı ağaca neredeyse kör düğüm şeklinde bağlıyoruz, canlı yemimizide kancaya taktıktan sonra ağaç dalını balık hafif suyun içinde hafifte dışarıda kalacak bir şekilde sabitliyoruz balık çırpınsın avımızda bunu hissedebilsin diye daha sonra beklemeye koyuluyoruz ben olatayı sabitledim ve 3 gün boyunca orada durdu 1 tane orta boy gelmişti onuda islzerle paylaşacağım, balığımızı sudan çıakrırken yavaş bir şekilde çekiyoruz, ipe bağladığımız kancayı hayvanın vücudunun biryerine takıp balığı dışarı çıkartıyoruz...
Köydeki amcalarımın yaptığı yöntem bu ve başarılı oluyor sitede bulunsun istedim
Hadi rasgele...
onuryıldız kullanıcısına özel mesaj gönder
onuryıldız tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul