06-06-2008, 16:15
|
#1 (permalink)
|
|
senior Member
Giriş: Aug 2007
|
Köprüköy maceram - 3
Aşırı yığılmadan dolayı içinde bulunduğum deniz otobüsü iskeleye yanaşmakta rötar yapıyordu.
Nihayet karaya ayak basıyoruz. Cep telefonundan organizatör Hamdi beyi arayıp son teklifimi… Pardon, geldiğimi söylüyorum. Bana buluşma yerini tarif ediyor.
Düz gidip ışıklardan sola sapıyorum, sonra alt geçide iniyorum. (Aha bu da kim? yerli metriks) Hüseyin kardeşim beni karşılıyor.

Ardından Gülay hanım “hoş geldin” diyor ve beni, bizi Köprüköy’e götürecek arabaya yönlendiriyorlar.
Orada beni bekleyen arkadaşlar ile kısa bir hoşbeşten sonra küçücük, mini mini, şirin mi şirin arabamıza tüm fizik kurallarını zorlayarak önce içine eşyalarımızı yerleştirdik. Eee bizden de arta kalanlar böyle salkım saçak arabaya doluştuk.
Önce Hamdi kardeşim isim sırasına göre bir yoklama yaptı!
- Metriks…
- burdaa.. (Admiral-Hüseyin)
- mangalcı başı
- burdaa.. (Faruk usta)
- gegaa
- burdaa.. (Suat ağabey)
- kubi ve eşi Tülay hanım
- burdaa
- Yalo 75 ve eşi Tuğba hanım
- burdaa…
- Centilmen
- yoldaa..(Mesut)
- Murat karahan ve eşi Ayşegül hanım
- burdaa…
- Talip Girgin
- burdaa..
- Skoylü
- yoldaa.. (Serdar köylü)
- Bariser 83
- yoldaa.. (Barış)
- Çocuklar tamam mı?
- Hepsi burdaa.
Sevgili arkadaşlar firmamızı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen kabuklu kabuksuz bir şey yemeyiniz. Çok su veya gazoz içip, ikide bir “çişim geldi” demeyiniz. Biz ne zaman arabadan inersek, sizde o zaman inersiniz. Biz ne zaman arabaya binersek, siz de o zaman binersiniz. Burada patron biziz. Hepinize hayırlı yolculuklar dileriz.!
Önce yoldan centilmen Mesut’u aldık sonra 4000 GB lık Skoylü- Serdarı; Yalnız o duracağı yeri tarif edene kadar, arabamız onun söylediği yeri geçmişti bile, bir süre onu az ilerde bir yerde bekledik. Malum Serdar kardeşimizi bilirsiniz!
Bu arada, bu sıcakta Suat ağabey, Serdar hakkında sizce ne düşünüyor?
Mucuk mucuk he he.

Sanki, biz gittikçe yol uzuyordu. Uzun yolun üzerimizdeki baskısı iyiden iyiye yüzümüzden fark ediliyordu.
Yolun kenarında sarmaşık gibi kök salmış Barış kardeşimizi de araya sıkıştırıp ver elini Anadolu!
Yolda ihtiyaç molası için kaç kez, ne kadar durduğumuzu hatırlamıyorum!
Özgür kardeşimiz ve misafirleriyle buluştuktan sonra biraz içerde; bir çeşmenin yanında kısa bir mola verdik. “Balık sevdası” tişörtlerimizi üzerimize giydik.
Bir süre daha gittikten sonra nihayet Köprüköy’e geldik.
Not:Arada ki molaları diğer arkadaşlarım yazmıştı özellikle köfteci Sebocuğumu!
Bizi önce Uğur kıran ve Oğuzhan arkadaşımız karşıladı. Heyecandan olmalı ki, kendileriyle tokalaştığımı unutmuşlar çünkü bundan hiç bahsetmediler!
Aslında bana sorarsanız burada biraz fazla acele ettik. Arkadaşlarımızın yeni demledikleri çaylarından birer bardak içerken en azından birkaç dakika soluklanmalı ve onların fikirlerini de almalıydık. Bu da bizim hatamız gibi geldi bana ama inşallah bir daha ki buluşmada bunu telafi edeceğiz.
Karar arifesinde düşünürken;
Karaayakların kabile reisi “Yürüyen Güneş Kartalı” ve eşi “Ay ışığı” bize tepeden dumanla işaret veriyordu; “gelin yeriniz burada hazır”

Alıntı yaptığım güzel bir Kızılderili hikâyesi ile bu bölüme burada son veriyorum görüşmek üzere.
Kızılderili çocuk babasına soruyor: - Baba diğer milletlerin ne güzel adları var : Ali, Ay, Hans, Tom.... Hepsi kısa kısa isimler. Bizimkiler, sanki birer öykü. Gece uluyan çakal, gün doğarken uçan kartal, bunlar ne biçim adlar?
-Bak yavrum, Kızılderili adları, gerçekten bir öyküdür ve güzeldir. Örneğin, küçük kardeşin Dolun Ay, ay dolunay halinde iken, annen yanıma geldi, birlikte olduk, o güzel çocuk doğdu.. Erkek kardeşin, Çakan Şimşek; annenle bir gün gezerken, sağanak halinde yağan yağmurdan kurtulmak için girdiğimiz mağaranın ağzında, şimşekler çakarken annenle birlikte olduk ve o kahraman kardeşin, Çakan Şimşek oldu. Ablan, Bahar Çiçeği; ilkbaharda annenle otların arasında koşarken, birlikte olduk ve o güzel çocuk, Bahar Çiçeği oldu. Şimdi anladın mı Yırtık Prezervatif ?

Köprüköy maceram-1
Köprüköy maceram-2
|
|
|