Değerli arkadaşlar, akşamları olta atmak (akşamcılar gibi

) alışkanlık yaptığından bu aralar denizde ne varsa ona odaklanıyorum.Eşkina bitti , ispari zamanı.Avlakta evime çok yakın olduğundan dün akşam bir kaç saat ispari yakalamak , deniz kenarında arpasuyu içmek için oltalarımı suyla buluşturdum.Yem canavarı ispariler için takımlarımı ,0.18 köstek ve 0.22 beden misinaları hassas ve esneme payı az olan Asso ultra , iğneleri ise 5 no 1522 siyah çapraz iğneden yaptım.Bir kaç bölgeye olta attım vuruş alamadım lakin bir kaç yer denemesi ile kaynağı buldum ve 8 adet ispari aldım, yem canlı boru kurdu fakat yanıma bir paket aldığımdan yem bitince toparlandım.Bu balık izmarit gibi sert vuruş yapan ve yemi çalması ile ünlü olduğundan beden,köstek ve olta makarasındaki misinalarınızı esneme payı düşük olanlardan seçerseniz daha verimli av yapabilirsiniz.Dostlarım bilir lastik gibi uzayan kopmadığı için tercih edilen esnek misinaları hiç kullanmam, bir aydır, dünya da haklı bir yeri olan fakat ülkemize yeni gelen FUDO marka orj. Japon malı misinaları test ediyorum çok keyifli,adeta ip misina hissi veren sağlam kırlmayan bir ürün tavsiye ederim.Bu arada sular hala çok yosunlu olduğundan şamandıralı takım kullanmak verimi arttırıyor ,şamandıralar 6 gr .Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi misali isparide mücadelesi ile yakalaması zevkli balıklardan, maksat oltalarımız suda, iğnelerimizde keyif verecek balık ile dolu olsun.Hepinize rastgele