Yalnız Mesajı Göster
Eski 03-06-2008, 18:51   #7 (permalink)
Zafer32
Junior Member

Giriş: Jun 2008

Alıntı:
reşit tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
arkadaşlar 1,5 ay önce almış oldugum vayager marka botum patladı yırtık tahmini 5cm yapıştırıcı kullandım 404 ve karışımı ile yapıştıramadım bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var ise lütfen yardımlarınızı bekliyorum rasgele

Herkese merhabalar,
Resit bey, Voyager marka aldığın bot, profesyonel bot mu yoksa ince naylon botlardan mı?
Eğer profesyonel bot ise, kumaşın muhtemelen PVC'dir ve çok özel bir yapıştırıcıya ihtiyacın var demektir. Bauhaus'a gelen tamir seti işini görür. Ancak çok özenli yapıştırman gerekiyor. Öncelikle mutlaka nemsiz, yada nem oranı çok düsük bir odada yapmalısın. Eğer klimalı oda varsa iyi olur. Kesinlikle güneşte açık havada, deniz veya göl kenarında yapma. Gelelim yapıştırma safhasına. Öncelikle o tamir kitinin içinden çıkan temizleme sıvısıyla, yamayacağın yeri temizlemen gerekiyor. Önceden kalan yapıstırıcı izlerini mutlaka temizlemelisin. Eğer içinden temizleme sıvısı çıkmadıysa. Zımparayla kuması zedelemeden temizliyebilirsin. İyice temizlendiğinden emin olunca. Sulu boya fırcasıyla yapıstırıcıyı, hem botta yamayı yapacağın yere bir kat, hem de yama kumasına bir kat süreceksin. Yaklasık 5 dakika bekleyeceksin, parmağınla yapıstırıcıya değdiğinde, eline yapısmayacak. Sonra bir kat daha her iki yüzeyede süreceksin. Çok fazla kurumadan yaklasık 1 dakika sonra, yamayı yapıstırım. MEtal kasığın tersiyle (yuvarlak kısımla) yamanın merkezinden dıslara doğru bastırarak yapıstıracaksın. Daha sonra, saç kurutma makinesini en sıcak üflemeye alıp, o yamayı üstten ısıtabildiğin kadar ısıtıp tekrardan kasıkla aynı islemi yapacaksın. Daha sonra eğer presleme imkanın varsa, presle. Yada üzerine düz bir tahta koy onunda üstüne ağır biseyler koy. En az 48 saat o sekilde durması gerekiyor. Suya da en az 72 saat sonra indirebilirsin.
Eğer botun, amator ince naylon botlardansa, onun yapıstırıcılarını hem marketler de hem de internette, 'gittigidiyor.com, 'hepsiburada.com.' gibi sitelerden bulabilirsin. Ancak o botların çok güvenli olduğu söylenemez, fazla açılmamanı tavsiye ederim.
Zafer32 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla