Yalnız Mesajı Göster
Eski 03-06-2008, 09:39   #4 (permalink)
kılıç
Expert Member

kılıç kullanıcısının avatarı

Giriş: Jul 2007

Alıntı:
orfozoguz tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Arkadaşlar tanıyanlar biliyor çok uzun zamandır amatör olta balıkçılğıyla uğraşıyorum fakat her zaman kıyıdan avlanıyorum.bunun sebebi 1.si yüzme bilmiyor olmamki biliyor olsam dahi tatlı suda yüzmek denizden zormuş suyun kaldırma kuvveti falan 2.si ise botlara güvenimin olmaması

şimdi öğrenmek istediğim şu bu botlar ne kadar güvenilir mesela orta kalitede bir bot.birde can yeleklerin de şu kiloya kadar kaldırır diye bir standardizasyon mevcutmu can yelekleri gerçekten koruyormu boğulma olaylarını önlemeye yetiyormu.

arkadaşlar allah kimsenin başına vermesin ama çevremde bu şekilde yaşanan boğulma olayları çok yaşandı ve maalesef katlanılır bir acı değil.şimdi şunu diyebilirsiniz korkuyorsan kıyıdan avlanmaya devam et diye ama tekne ve bottanda çok iri balıklar alınıyor.

konu ile ilgili görüşlerinizi bekliyorum.saygılarımla
sevgili Oğuzhan aslında senin dertlerin hemen hemen hepsi bizde mevcut idi bizde tırsıyor idik ama köprüköy deki yarışma için bir ay önce bir bot ve 3 adet canyeleği aldık bütün korkumlarımızın üzerine giderek botun üzerine çıkınca düşünmeye başladım neden daha önce almadık diye; sandığımız gibi korkulacak bir olay değilmiş.üzerinden biraz zaman geçince üzerimizdeki yelekleri dahi çıkarttık.bu arada yaptığımız küçük bir araştırma sonucunda 100 kg bir insanın sudaki ağırlığı 20-30 kg'a kadar düşüyor imiş ve aldığımız can yelekleri bu kg rahatlıkla kaldıra biliyor .hayatımda tatlı suda ilk defa bir bota bindim ve gayette güvenli gibi geldi bana kankam (ersin) da düşüncelerini yazacaktır.tabiki bu benim şahsi düşüncem ama korkularımızın üzerine gitmemiz gerekir diye düşünüyorum.

sevgi ve saygılarımla ....

haksızlık karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır.
kılıç is offline   Alıntı Yaparak Cevapla