yilan baliginin en büyük özelligi koku alma yetenegidir. dünyadaki en iyi koku alan hayvan yilan baligidir.sadece baliklar arasinda degil tüm hayvanlar icinde.
yilan baligini tutmak icin aslinda cok özel bir sisteme gerek yoktur. önemli olan kursun agirliginin az olmasi.ben sahsen 40 gr. kullaniyorum.
solucan en etkili yemdir. sadece yarim solucanla avlanirim. ayrica her saat basi solucani degistiririm. balikla hic denemedim. ama baliklada büyük yilan baligi yakalandigini biliyorum.
yilan baligi normalde sivri kafali olur ama bol besin buldugu zaman kafa kismi genislemeye baslar ve balik avlamaya baslar. dogum icin sargosa körfezine yolculuk yapar. bu yolculuga cikmadan önce hüseyin abinin dedigi gibi bazi degisikliklere ugrar ve kesinlikle bu devreden sonra yemek yemez. daha dogrusu yiyemez. bu yüzden oltayla yakalandigi görülmemistir.
av icin karadeniz bölgesi yanlis bölgedir.benim bildigim kadariyla akdeniz ve ege denizinde bulunmasi lazim.
avlanmak isteyen arkadaslara tavsiye ederim. oltaya gelmesiyle kamisi asagida bulursunuz.ilk basta müthis bir agirlik hissedersiniz sanki cok agir bir balik yakalamissiniz gibi.sonra ip bosalir acaba kacirdimmi diye düsünürsünüz.
eger yaninizda bez yoksa ,elinizi islatip topraga sürüp öyle yakalayin-
yaninizda hep bir bos kova bulundurun. ben baligi cekip direk kovanin icine koyuyorum.sonrada ipi kesip kovanin agzini kapatiyorum.kancayi cikarmaya ugrasirsaniz her tarafi darmadagin eder. kovanin agzini iyice kapatin, 2saat sonra kovadan cikip suya dogru süzüldügünü gördüm.