selam arkadaşlar öncelıkle tum samımıyetıyle bu konuyu açan cavit beye teşekkürler bence burası yaptık ama pişman olduk köşesi olsun.. ne kadar güzelkı arkadaşlar ne kadar duyarlı ki buraya mesaj yazarak yaptıklarının yanlış olduğunu öğrenip daha ıyısını yapmaya çalışmaları.. bu mutluluk verici ve insanı bu yolda hizmet vermeye motive edici bır yazı olmuş ve mesajlarda öyle...
bende size gencgen yani 16-17 yaşındayken yaşadğım bir olayı anlatayım :
bir gün üsküdar şemsipaşada kıyıdan avlanıyoruz lüfer var hemde nasıl varya istavrit ayağı olsa karaya çıkıp koşacak kenardan kuyruk altıyla istavrit tutuyoruz onu yaprak kesip zokaya takınca lüfer tutuyoruz böyle bir akşam Allah rahmet eylesin bir Besim amcamız vardı sahilde malzeme satar gecımını sağlardı .. bız avlanırken yanımıza bir genc yaklaşır ve sorar : abi ne tutuyosunuz Besim amca tabi sahılın en yaşlısı en buyuğu cevabı verır : lüfer ,abi nasıl tutuyosunuz cavap : yemle nasıl yem abi Besim amca: kuzu pirzolası

ben şöyle bi besim amcaya baktım o da bana baktı ben yine önüme baktım sorulrın cevabını alan arkadaş yaklaşık yarım saat sonra geldi abi dedi aldım Besım amca ne aldın genç

irzola Besım amca : eee ıyı yapmışsın genç : abi bunu nasıl takıyosunuz Besım amca oflana puflana ver hadi bakıim dedi neyse yemi taktı gence verdi: al at bir savurdu oyle denıze takımI şimdi bende yan gözle genci izliyorum acaba nezaman takacak takımı dıye çünkü atıyoruz çekıyoruz takımı ucunda yaprak yam var vatandaşta pirzola çekme hızını iyi ayarlamssan takım takılıyor ..genç abi dedi çekerken bişey oldu buna sanki gelmıyor Besim amca çek ulan çek gelıir ooo dıye konuşuyor genç takımı çek bakalım çek balığı aldı kenara bırde ne görelım biz lüferle uğraşırken vatandaş pirzolayla aldı kofanayı ama gencın sevınci ve besim amcanın suratı görmeğe değerdi... neyse çok değil bundan 19 yıl önce böyleydi arkadaşlar canlı yaşayını olarak sizlerle paylaştım...
şimdi ise maalesef çinekop ve sülalesini mumla arar olduk ha neden böyle oldu yanlış avcılıktan ,trol çekılmesınden av yasağına uymamaktan.. eski günleri kazanamazmıyız kazanırız nasılmı daha çok insana avlanmanın kurallarını öğreterek..
saygılarımla