bu saydığım sebeblerden bendede bir kaçı olduğu için böyle bir yazı hazırlamayı kendimce uygun buldum...maksadım teşvik etmek işi kolaylaştırmak ve belkide yeni bir tutkunuza vesile olmak...
tamamen zamana göre yazıya başlıycam başlıktaki gibi

yani bugünden sonrası için yazıyorum...
balık avlamak kısmet şans ve bilgi işidir öncelikle bunu bilicez...balık yoksa dünyanın en uzman insanı olun en iyi kamışı ve makineyi kullanın yinede etkisizsiniz...
başlangıç ;
öncelikle makine ve kamış seçiminiz için bir kaç tiyo vericem ; ben yaşayarak öğrendiğim için hiç çekinmeden benim önerdiğim malzemeleri alabilirsiniz...
makinenizin markasını seçerken okuma markalı makinelere ilk sırada tercih edin..okuma magic,traverten yada bütçenize orantılı diğer modelleri...makineyi alırken pazarlık esnasında misina sardırmayı unutmuyoruz

güzel mağazalarda güzel kaliteli misina sararlar makaraya misina sarım makinesi ile...
kamışda ise lineaeffe markalı kamış öneriyorum...4.20 boyunda olan her modeli boğazda rahatlıkla iş yapıyor...
diğer ekipmanlarımız genellikle istavritten başlıycağımız için ; ince takım çapari ve normal çapari alıcaz...kurşunlarımızı alıcaz(25gr,35gr,50gr,60gr,75gr,100 ve 125 gr)(5 er adet olsa 2 kilo ya yakın olur)..fırdöndümüzü ( 1pakette 10 adet ilk etapta yeterlidir)( en ufak olanlarından) + güzel bir oturmak için sandelye ve kamış koymak için ayaklık ve bu ufak ebat malzemelerimizi koymak için takım çantası ...
yazıma başlarken dediğim gibi bugünden sonra belirttim..artık çinekopun sarıkanatın karadenize geçişi tamamlandığı için bu tür balıkları eylül ayına atıyoruz planlarımızda..zaten eylüle kadar merak etmeyin baya bir yol kat etmiş olucaksınız ve ince püf noktaları için yardım almaya gerek duyucaksınız..bazı usta arkadaşlar bu pragrafa isyan mesajları atabilirler dikkate almıyoruz arkadaşlar ....balık var filan derler yerli balıktan bahsederler bizim tipte balıksevdalıları için bu balıkları bugünlerde yakalamak çok zor ve şevkimizi kaçırır

biz en başta acemi olduğumuzu bilicez ve ona göre hareket edicez...
şimdi gelelim bu malzemelerin ortalama tutarı ve alıcağımız yerlere...hemen kısa bir hesap yapıyorum ortalama 150 - 200 ytl arası bir fiyat çıkıyor..yalnız alışveriş yaparken piyasada bilinen güzel mağazaları seçiyoruz...isim vermekden kaçınmıyorum bunlar ; firar ,kısık,cengiz,erginbalıkçılık gibi...çünkü en azından fabrikasyon hatalarda mallarına sahip çıkmaları bizim avantajımıza,hiç çekinmeden ürünü yenisi ile değiştirebilirsiniz..
kat etme ;
her balığa gittiğimizde gözle görülür bir şekilde üstüne koyarak acemiliğimizi atarız...atış şeklimizden tutunda , balık çekişimize kadar her yönde kat ederiz...artık üstüne koya koya balığa gideriz...daha hevesli hırslı heyecanlı olan kişiler bu sefer kendi elleriyle hazırladıkları çaparilerle yoluna devam ederler...daha gözü dönmüş kişilerde benim gibi mesala çok usta işini iyi bilen elektirik aldığı bir insandan ek ders almak ister çünkü artık anlamışdır her zaman değişik balık çıkmakda 4 tarafı denizlerde çevrili güzel vatanımızda, ve zaman kaybetmek istemez...şimdiden mesala beni hocam ( cahit ağbi ) lüfere hazırlıyor mesala
balığa gittiğimizde sakın sakın kimselerden çekinmeyin ; acaba attıktan sonra karıştırırmıyım çaparileri diğer balıkçılara ayıp edermiyim gibilerinden,işte acemi olduğum bariz ortada diyip vazgeçme eğiliminede girmeyin çünkü hiç kimse anasının karnında balıkçı olarak doğmuyor...bu iş hobidir bizim gibi insanlar için ve bizimde hakkımız var ve zaten inanın herkes yardımcı olmak için çırpınıcaktır sizlere

bu işin tadı tuzudur bu tip olaylar...ayrı bir zevktir...lütfen bakış açınızı bu yönde tutmaya çalışın...
boğazımızda balık türleri ve zamanları ;
bir kere 12 ay istavrit var bu süper birşey

mayıs ayında boğazdan geçiş yapmakda olan çinekop,sarı kanat

eylül ayında geri dönen çinekop sarıkanat ve lüfer hatta kofana...başlıca ve en zevkli avlarımız...zargana,eşkina,izmarit,mırmır,kefal,pa lamut bu türdeki balıklarda boğazda avlıycağımız balıklardır ama kat etme olayında bahsettiğim gibi zamanla olucak işler...
sonuç olarak ;
hepinize keyifli iyi avlar dilerim ; bilmemek ayıp değildir öğrenmemek ayıptır...yani forumumuzda yazılarını severek okuduğumuz usta olarak gördüğümüz insanlardan her türlü yardımı almak soru sormakdan çekinmeyin sakın...istediğiniz gibi konu açıp sorun devamlı sorunki nekadar çok bilgi ve öneri alırsak işler bizim için okadar kolaylaşır....belki bu yazıda eksikler çok olabilir ama bu bir başlangıç adımıdır ve tevşik edici adımdır...
usta ağbi ve kardeşlerime ;
lütfen bu konuya mesaj atarken yazılarımızı özenle seçmenizi istiyorum ; birhassa istanbulda yaşıyan arkadaşlar için bukonuyu açtım boğazda kıyıdan avlanmak isteyenler için....teşvik edici açıklamalar öneriler herzaman İN ; ürkütücü,karmakarışık anlamadığımız dilde olan açıklamalarda herzaman OUT bizim için