Yalnız Mesajı Göster
Eski 26-05-2008, 00:45   #5 (permalink)
SAZANCII
senior Member

SAZANCII kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2008

Alıntı:
orfozoguz tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Arkadaşlar bu sene yayın avına başlıyacağım nerdeyse ilk olacak ben 16senedir turna ve levrek avlıyorum ama muhteşem canlıdanda yakalamak istiyorum.Sizlere birkaç sorum olacak
1-avrupada vouk yada vok denen türkiyede değişik adlar verilen suya vurularak ses çıkartan tahta işe yarıyormu
2-salmalarda yada makinalı oltalarda kaçlık misina kullanılmalı ve köstek kaç santim olmalı kurşun kösteğin altındamı olmalı.
3-Şapırtı olarak duyduğum yem olarak canlı balığın kullanıldığı ve balığı suya batırmadan askıda tutan sistemi bilen varmı nasıl yapılmalı işe yarıyormu
4-yayın avında sabun gerçekten kullanılmalımı sabun tercihi varmı.KOKU OLARAK(bu soruya gülmeyiniz gerçekten böyle birşey duydum)
5-şamandıralı yayın oltası nasıl hazırlanmalı
arkadaşlar bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim usta yayıncılar yardımlarınızı ve engin tecrübelerinizin paylaşımını bekliyorum.TEŞEKKÜRLER

sevgili oğuzhan,tokmak tabir edilen suya vurularak ses çıkaran aleti hiç kullanmadım,söylenenlere göre bölgede bulunan yayını tahrik edip bulunduğunuz bölgeye çağırmak için kullanılıyor.

makinaya sarılması gereken bence örgü ip sağlam çekerli olması tavsiyemdir.
sıralı tabir ettiğimiz takım kıyıdan dip oltası,oltada bulunması gereken dövme çelik iğne beden ve köstekler de örgü ip 30cm'lik köstek boyu yeterlidir kurşun altta 100 gr

oltaya takılması kolay yanlız canlı balığı atarken düşmemesi için üç ayrı iğneden yapılan hırsızlı takım yaparsan bunlarıda arkada yani takıma taraf kalan iğneyi balığın ağzından geçirip gözün kenar kısmından çıkarırsan diğer iki iğneyi biri sağ taraftan diğeri sol tarafından deri altı tabir edilen şekilde takarsan iş garanti bu sefer ağır kıstırma kurşun balık altta olacak şekilde şamandıralı olta kullanmanı tavsiye ederim

sabun kullanılan bir sistem iğnenin üst tarafına kösteğin üstünden delik açılarak takılıp koku değilde sadece sabunun suda erimeye başlarken sudaki erime görüntüsünü takibi amaçlıdır.

yem hususuna gelince canlı balık,kurbağ (şamandıralı su üstü takımı kurbağ boğulmasın diye ) sülük iri boylardaki toprak solucanı,akar sulardaki avcılıklarda şamler lastiğini sülük şeklinde keserek iğnede sallanacak gibi takarsan buda yayını cezbeder yayının menüsünde daha bir çok yiyecek var.

sana şimdiden rasgele
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg yayın.jpg (57.8 KB, 14 Görüntülenme)