son 15 gündür rapalayla gece takılıyorum...kuleliden bayada güzel sarıkanat ve çinekop alıyorum...ama forumda hala bana hangi renk diye sorular geliyor...ve ben bu konuyu genişletip diğer bilgileride vermek istiyorum...
rapalaya giderken yapmanız gereken... iki tip rapala almanız lazım birisi yeşil diğeri ise mavi...rapalayı hangi renk diye takıcam derseniz..
sizden önce gitmiş kişilerin taktığı rapalaya bakmanız yeterlidir...eğer yeşil ile balık alıyorsa genel sizde yeşil takın...maviyse maviyi takın.....(kaynak : cahit ağbi )
rapalayı bağlarken kesinlikle ve kesinlikle misinanın
gamını alını..yani misinayı iyice gerip saz gibi bir çaldırın...misinanız
0.24 olmalı..daha yukarsı kalın misinalar malesef iş yapmıyor...
50 gr yada 60 gr kurşun atmanızı öneririm sığ sularda..akıntının çok olduğu yerlerde 115 gr öneririm...ve rapalayı denize atığınız yani
kurşun suyla temas ettiği anda makinenizi kapatmanızı öneririm...bazı yerlerde balık dipte ise mecburen zaten dibe batırmamız lazım kurşunu..nekadarda takma riski olsa..
rapalayı çekerken eskivlere ve makine tur sayısına dikkat etmemiz gerekiyor..yani hızlı çekmiycez balığın vurmasını bekliycez
ağır ağır çekerken zaten balığı aldığınızı anladığınızda hiç
aksiyon bozmadan hızlıca makineyi sarmaya başlamamız lazım boşluk vermeden....eskivleri yapmayıda unutmuycaz bana bunu bu forumdan cahit ağbi öğretti
bilek eskivleri rapalaya çok güzel hareket veriyor ve çok faydalı...
ve gelelim piyasada satılan rapalalara...lütfen bazı rapala satan yerlerden rapala alırken rapalanın tam ve eksiksiz olduğuna DİKKAT edin...bazı çok bilmişler rapalanın altındaki kancayı söküyorlar..halbuki bu çok yanlış...dün gece ben çift kancalı rapalayla 14 sarıkanat çekerken benden daha eskisi orda tek kancalıyla iş yapamadı

çünkü balık bazen kafadanda saldırabiliyor
rapalaya her zaman arkadan saldırıcak diye bişy yoktur...ve orta kancayı zaten oraya süs diye koymadı bu gavurlar ....
çinekop ve sarıkanat için rapala hakkında anlatıcaklarım bukadar..bütün bildiklerim bunlar..en azından ben bir acemiyim ve benim gibi acemiler için anlıyabilceğiniz bir dilde kolay anlatım olduğunu düşünüyorum...
kendime acemi diyorum çünkü daha yolun başındayım bir lüfer çekmişliğim yok...yada kofana..daha tekneyle bile sivricede staj eğitimi almadım...{

}daha çok yolun başındayım...eğer bu işte ustalaşmak istiyorsanız komplekslerinizi yenip sizden yaşça küçük yada büyük insanların fikirlerini verdiği bilgileri saygı duyarak severek almanız...
herşey gönlünüzce olsun &
Rastgele ....