Yalnız Mesajı Göster
Eski 23-05-2008, 13:04   #1 (permalink)
Talip Girgin
senior Member

Talip Girgin kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2007
Thumbs yukarı Fethiye gezisi;

Sevgili arkadaşlar eşim ve ben, Fethiye’den İstanbul’a dün saat 10.30 gibi döndük. Kısacık tatilimiz çok dolu ve mükemmel geçti.

Balık tutmaya gidemedim. Ama otelde yediğimiz akya ızgarasının yanı sıra,Tloss’ta yediğimiz nar ekşili alabalık ile Marmaris’te yediğimiz çipuranın tadı mükemmeldi.

Ölüdeniz de, kıyıda kırmızımsı ilarya grupları ve ismini çıkaramadığım balıklar gördüm. Diğer sosyal aktivitelerden bunlarla tanışma fırsatım olmadı. Bir dahakine inşallah. Her şeye rağmen hayat çok güzel, fırsat buldukça gezmenizi öneririm.

Tloss ta Bizanslıların tarihi yapılarını gezdik ve resimledik.
Kayaköy’de yunanlıların 1700 li yıllarda, muhteşem mimarisi ile yerleşik düzende yaşadıkları yerleri gezdik.

Hisarüstü'ndeki etnografya müzesinde el emeği, birebir küçük maketler ile Yörüklerin yaşam tarzının yansımasını seyrettik.
Dağdan gelip yerden kaynayan, cam gibi suyu ile azmak deresini, Akyaka, Gökova körfezini seyrettik.

Günlük (sıla) ağaçlarını, okuluptus ağaçlarını, portakal, mandalina, limon ağaçlarını üzerinde meyveleri ile gördük.

Bulduğumuz derelerdeki su şırıltısını, arıların okuluptus ağaçları üzerinde danslarını seyrettik ve şarkılarını dinledik. İsimsiz yatırların mezarında dualar ettik.

Küçük bir kızın gözlerindeki sevgiyi, ilişkilere verdiği değeri gördük!

Hayvanlar aleminde dolaşıp bir itin bir keçinin ne kadar insanlara nispet vefalı ve sevimli olduğunu gördük. Bir tavuğun düşmanına karşı yavrusunu korumak için çırpındığını ve yardım istediğini gördük.

Vefalı bir dostumun soluk soluğa otobüse yetiştiğini gördüm!

Güveçte kuru fasulye, pilav, üzeri tahin helvalı pide yedik!

Paraya tav olmuş, insanların zaruriyetlerinden para kazanmayı hedef seçmiş kitapsızları gördük!
Hak nedir haram nedir bilmeyenlerin var olduğu bir dünyada, inadına bozulmayan,ve bu kitapsızlara! İnsanlığınla dimdik ayakta durarak onları mahcup eden vefalı davranışlarda bulunan insanlara şahit olduk.

En önemlisi 21 yıl sonra tekrar asker arkadaşım ile buluştum bu her şeye değerdi! Bu arada sizleri çok özledim hep andım. İnşallah bu güzel geziyi
anlatırken sizleride oralara götürürüm.

“BİRYERLERDE BİZİM İÇİN YARATILMIŞ OLANI BULABİLMEK VE ONUN AŞKINI, SEVGİSİNİ, GÜZELLİĞİNİ, YILLARCA İÇİMİZDE YAŞATABİLMEK İÇİN ÇOK GEÇ KALMADAN GİTMEK, ARAMAK VE BULMAK LAZIM.”
Talip Girgin

İtiraf ediyorum ben, Mit’te olmuştum!
Tüm Yazdıklarım! (121)
Talip Girgin
1962
K.CEKMECE/ SEFAKOY
ISTANBUL

Bu mesaj en son " 23-05-2008 " tarihinde saat 21:22 itibariyle Talip Girgin tarafından düzenlenmiştir....
Talip Girgin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla