Yalnız Mesajı Göster
Eski 17-02-2008, 00:50   #1 (permalink)
bayalpay
Junior Member

bayalpay kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2008
Sinirli NÜkleer Santral " Akkuyu"

Nükleer santral
Sevgili balık sevdası dostları... Benim aslında hepimizi ilgilendiren bir konu üzerinde durmak istememin sebebi Akkuyu. Önceki gün ülkemizde kurulması planlanan nükleer santralin ilkinin Akkuyu olması kesinleşti. Ben bir Akdenizli olarak Akkuyudaki santralin çevresel etkileri konusunda şimdiden hararetli olarak endişelenmeye başladım. Hepimizin ortak zevki balık avı olmasına rağmen bu konuya da duyarsız kalmayacağımızı düşünüyorum. Sonuçta doğayı ve doğal yaşamı etkileyecek bir konu.
Buralarda yaşayan insanlar başta olmak üzere; turizm, yabana atılmayacak tarım faktörü, deniz ve karadaki doğal yaşam olağanüstü bir hızla bu durumdan etkilenecek. Her ne kadar 32 ülkedeki 443 nükleer santralin bulunduğu bölgedeki insan ve doğal yaşam şartlarının değişmediği söylense de aslında bu durum hiç de öyle değil. Hangi bir insan yanı başında böylesi bir etkiye sebep olacak bir yapıyı kabul etmek ister ki.
Nükleer santrallerin deniz kenarında kurulmasının nedeni, soğutma suyuna ihtiyaç duymalarıdır. Fakat Akdeniz’in insanları gibi denizi de sıcaktır. Bu nedenle soğutma suyunun sıcak olması burada kurulacak santralin ‘termodinamik verimi’ düşük olmasına yol açacaktır. Teknik açıdan da, enerji veriminin düşük olacağı bir bölge seçilmiştir.
Neden böylesi güzel bir bölgenin seçildiğini anlamış değilim. Sakın yanlış anlamayın ülkemizde başka yerlerde kurulacak nükleer santraller içinde aynı şeyleri göğsümü gere gere söyleye bilirim. Sonuçta hepimizi şiddetle ilgilendirecek ve en büyük tutkumuz olan balık avı sevgisini köreltecek bu durum için formumuzda bu konuya değinmeyi istedim. Bu konuya ilgisiz kalmayıp sizleri de bu konuyla ilgili görüşleriniz için bu platforma beklerim saygılarımla… avınız bereketli ve bol olsun dostlar.

Bu mesaj en son " 18-02-2008 " tarihinde saat 12:14 itibariyle bayalpay tarafından düzenlenmiştir....
bayalpay is offline   Alıntı Yaparak Cevapla