Yalnız Mesajı Göster
Eski 15-02-2008, 20:25   #2 (permalink)
Emre
Expert Member

Emre kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2007

Dibi kumluk olan alanlarda kıyıdan kırlangıç yakalamak istiyorsak ;
Makineden gelen fırdöndümüze bir kulaç kadar 0.30 beden bağlıyoruz ve en sonuna da kurşunu ve iğnesi irice olan kocaman bir zoka bağlıyoruz. bu zokaya akyemimizi yaprak veya şakşak keserek takıyoruz, eldeki yemler bütün de takılabilir. Bu ağır zokalı takımımızı kamış vasıtası ile atıyoruz. zoka dibi bulur bulmaz biraz bekliyoruz ve çok yavaş bir şekilde sarım yapıyoruz, sanki dipte gezintiye çıkmış bir balık gibi. Yada mesela kısa aralıklarla çekişler de yapabiliriz. Mesela 10 saniye bekleyip 10 saniye yavaş yavaş sarmak gibi. Unutmayın ki kırlangıç balığı çok ağır hareket eden ve hareketli yemi seven bir balıktır. Onuniçin çok hızlı çekmiyoruz, zaten çok hızlı çekersek zokahavaya kalkar ve dibe yatık olarak gezen ve avlanan kırlangıç avlamamız imkanı kalmaz. Bu takımda bir çok yem kullanabilirsiniz.

Hatta bu zokanın alt kısmına sağlam birşekilde mesela dyneemadan hırsız da bağlayabilirsiniz.

Ben menekşe tarafında bu takım ve yöntemle orta boyda kırlangıçlar yakalamıştım. Aynı yerden tekneden tamamen akıntı yolunda ve yukarıda anlatılan sürütme yöntemiyle 30 kiloluk dev balıklar geldiğini de gördüm.( bizim oralarda kıyıda akıntı çok yavaştır yani rüzgarsız havada 1 saatte 1 km ancak yol alınır)

Emre is offline   Alıntı Yaparak Cevapla