Geçen seneye kadar TRT dışında hiçbir kanal 13 bölüm üzerinden anlaşmıyordu... Şimdi TRT'de ilk 2 bölümün reytinglerine bakıp anlaşma yapıyor...
Bu haber kesinlikle yapım şirketleri tarafından desteklenen bir asparagastır...
Her iki tarafta kendilerini riske atmayacak bir anlaşma imzalarlar... Kimse milyon dolarları çöpe atacak ya da kaybedecek kadar bonkör değildir bu piyasada...
Ayrıca bölüm başı 200 bin dolar bir dizi için çok düşük bir bütçedir... Bu paraya ancak sitcom dediğimiz plato içerisinde çekilen güldürü dizileri çekilebilir o da ünlü oyuncu bulundurmamak kaydıyla... Haberin asparagas oluşu buradanda belli oluyor...
Ayrıca bir kurban varsa ortada o da yapımcılar ve yapım şirketleri değil bizzat seyircidir... Hem reklamdan hem dizilerin sponsorluk anlaşmalarından elde edilen milyon dolarlar bir sonradan görme sınıfı yaratıp bize paparazzi tadında dandik, ucube, yersiz, seviyesiz programlarla dönmektedir...
Bu da sömürülmeye açık apolitik bir halk yaratmaktadır...
Türkiye'nin bugünkü durumu bellidir... Bugünlere nasıl geldiğimiz konusunda seviyesiz tv. kanalları %90 suçlu durumdadır...
Üniversitede okuduğum mesleki bir kitabın yazarı daha o yıllarda bugünleri görmüş olacak ki şöyle demektedir;
Geleceğin teröristleri dağlardan inip şehirlere gelmeyecek, ekranlardan fırlayıp bizzat oturma odamıza, yatak odamıza gireceklerdir...
Dediği bugün olmuştur...
Şimdiye kadar bana gelen tüm dizileri reddettim hem de yüksek ücreterine rağmen... Her ne kadar medyaya çalışsamda benim bir gururum, bir haysiyetim var... Sizlerdende aynı hassasiyeti bekliyor, bu teröristleri evlerinize sokmamanızı temenni ediyorum...
Her ne kadar görülmesede bugün bu saçma dizilerin varlığı tamamen politiktir...
http://www.serhatcenk.com
|