Yalnız Mesajı Göster
Eski 01-02-2008, 03:52   #10 (permalink)
Surffishing
Member

Surffishing kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2007

Alıntı:
Emre tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Doğrudur.
Biz burda çok sık eşkinaya gideriz. Çok sarp kayalıklar var,çıkıpta olta atamayacağın atış yapamayacağın tipt yerler var buralara gidip hemen önümüze takımı bırakıyoruz, o şekilde eşkina alıyoruz. Ama sıra minekop lafı geçer. Bazen çok büyük balık geliyor 3-4 kilo eşkina. Takımı palatıyor, acabminekopmuydu karagözmüydü diye yorumlar yapılıyor.
Minekop çok sert bir balık olmalı ki takım patlan olarak ta ün salmış. Tabi bu balıkta Eşkina gibi boy boy sanıyorum ufağıa var çok büyüğü de. yani Aynı takıma 350 gr Minekopta vurabilir 10 kg lık ta değil miç bunun için takımı kalın tutmak gerek. 0.30 0.35 0.40 gibi. Bende geçen sene tahminen 4 kg lık bir eşkinya (minekopta olabilir) takım verdim, çektiklerim hem 2 -2.5 kg civarındaydı . Bu sene bu sebeple takımı kalın tutucam olmadı şu çok kaliteli çekeri yüksek ince misinalardan bakıcam . Bi çaresine bakmalı bu işin.
Peki en iyi yemi nedir abi sülünezin falan bulunmadığı istanbul ortamında. ? Teke diyebilirmiyiz.
Bahsettiğim dönemlerde kayalıkarda minekopa sıkça rastlarız..özellikle gece kayalık bölgelerde dolaşır..Fakat en güzel av zamanı sabah hava aydınlanırken yapılır..Minekop yakalandığı ilk 1-2 dakikada inanılmaz bir güç sergiler..oltadaki davranışı eşkineye çok benzer..Bu sene ekim sonunda oltama gelen 10 minekoptan 4 tanesini alabildim..diğerleri koparıp kaçtı..aslında kaçma nedeni mendirek benzeri dik kayalardan 25-30 metre önümüze ve 15-18 metre suda av yapmamız..Yakalanan balığı taşların arasına girmesine imkan tanımadan 15-18 metreden yüzeye çıkaramadığımız için kaçırdık.Kullandığım malzemeler oldukça iyi olmasına rağmen 7-8kg ye kadar olanlarını alabildik daha irilerini yüzeye getiremeden taşların arasına kaçırdım..birtanesi kayalık yerine açığa gitti.Forsgage ile 15 kg ye ayarlı olan kalama yaklaşık 60-70 metre misina bıraktı ama yinede alamadım..040 köstek koptu..

Eğer sülünez yoksa kaya tekesi(iri kahverengi çizgili olan) iş yapar..yada iç karideste kullanabilirsin..Sülünez çok verimli olmasına rağmen küçük balıklar tarafından çok çabuk yenmekte..minekopa fırsat kalmadan bitiyor..

İstanbulda sülünez temin edemiyormusun???..Bu konuda sana yardımcı olabilirim..Ben çoğu zaman kendim çıkartırım yada çıkartan arkadaşlardan çok uygun fiyata alırım..
www.1923turk.org/
Surffishing is offline   Alıntı Yaparak Cevapla