Arkadaşlar,yaklaşık eylül 2007 den beri ,benim devamlı olarak gördüğüm ve özelliklede adalar ile sahil şeridi arasında yaklaşık 5 aydır var olan ,daha ne kadarda süreceği belli olmayan bir lez tabakası mevcut.Bu lezler bazen çok yoğun bazende seyrek olarak görülüyorlar.Ben bunları ilk gördüğümde büyük tekneler ,gemiler,vapurlar,denizotobüsleri denizin ortasına sintine pompalamışlar diye düşündüm.Fakat etraftan öğrendim ki,heryıl nisan- mayıs aylarında oluşan deniz dibi ölü bitki yenilenmesi ekolojik sistemi,bu sene bu ekolojik denge sapmalarından dolayı geç oluşmuş.Birde hersene birkaç ayda tamamlanan bu yenileşim ,bu sene uzadıkça uzadı ve hala devam ediyor.lezler denizin içinde ıslanmış pamuk gibi sallım saçalak,denizin üstünde ise mikserden çekilmiş meyve sebze posası gibi ve kahverengi renkteler.Teknelerde soğutma sistemini tıkayabiliyor.Atılan oltaların ise iğnelerine dolup işlevini kaybettiriyor.Dahada önemlisi balık bu katmandan rahatsız olup bölgeyi terk ediyor.Bu süreçten sizleri haberdar edeyim istedim.Hepinizi saygı ile selamlarım.
LEZ

eniz dibi ölü bitki tabakası.