Alıntı:
Skoylu tafarından gönderildi
Konunun başlığını biraz netleştirdim.. Hamdi'de zaten gerekli linki vermiş.. Sanırım burada kalması uygun olur, bir tür kısayol görevi görür..
Gelelim konuya.. Palamut çaparisi 25 iğneden küçük olursa palamut çaparisi sayılmaz.. Ağır takımdır.. Biz, 80'lerde yem olarak palamut tutardık, bulabildiğimiz en küçüğü 75 iğneli olurdu.. Palamut çaparisi için makul sayı, 150 iğneden başlar..
Ama işin şu tarafı daha önemli.. 25 iğne.. Bunlar genelde bir defada dolar.. 20 x 300 = 6000 gr ederki, sirküleri aşar gider.. Bence palamut çaparisi, amatöre hizmet edecek bir şey değil gördüğünüz gibi..
Palamut çaparisi yerine, palamut fly'larını denemenizi tavsiye ederim.. Nasıl yapılır derseniz, bir ara vakit bulursam uzun uzun yazarım sanıyorum.. Şu resimle idare edin:
Nesi varmış bunun demeyin.. Tavşan tüyünden yapılır, sudaki hareketi çok orjinaldir.. Genelde, rapalanın vs. iş yapmadığı durumlarda bile kesin netice verir..
|
buna katılmıyorum önemli olan adet değil systemdir istersen 5 li yap sonuçta balık varsa yakalanır kuleliden 8 li çapari ile yakalıyolardı bazıları 10 lu veya 12 li aslında çinekop için olandan pek farklı değil tüyler beyaz 1 no iğne 0,35 veya 0,40 olarak bağlanır beden ise 50 makinadaki sarılı olan bedende 0,50 olmalı yoksa kopar ortadan palamutu çapari ile yakalamak istiyorsan çapari adedi değil makina ve kulanılan kamış önemlidir makina en az 0,50 misinayı 150 metre sarabilmeli yoksa çok zor yada diğer yöntem daha önce iki kez denedim istavrit sıyıtma gibi tek iğne ile yakalayabilirsin ama kıyıdan kulanılan genelde rapala olur 140 gr kurşun ve istavrit tipinde siyah rapala iyi sonuç verir ama dediğim gibi makina çok iyi olmalı küçük makinalarla yakalamak çok zor olur rastgelsin