Yalnız Mesajı Göster
Eski 20-06-2007, 12:21   #2 (permalink)
Ulas
Senior Member

Ulas kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2007
Varsayılan Tecrübelerim

Picasso Century Pacific
Diğer zıpkınlardan farklı olarak karbondan mamul değil. Ağırlık bilyelerini arttırmaya da azaltma opsiyonu, kullanıcının el büyüklüğüne göre kabza seçenekleri, Nokta atışını oldukça başarılı destekleyen yatakları ile kullanırken keyif alınabilecek bir zıpkındır. Üzerinde gelen 19 mm'lik lastik, 90 ve üzeri boydaki tüfekler için kurulumu güçleştirmekte, ancak şişi kısa sürede hızlandırmaktadır. Nişan tekniklerinizi geliştirebildiyseniz bu zıpkınla 4 mere mesafeden çinekop vurabilirsiniz.

Zıpkının bir başka handikapı ise bir ço markanın karbon modellerinden bile daha yüksek olan fiyatı. Bu fiyata neredeyse 2 zıpkın alabilirsiniz....

Free Sub Golden Horn Cabrio

Free sub'ın bu modelde kullandığı 20 mm'lik lastik çok sert. Bu lastikle misina kopardığım çok olmuştur. Hatta sırf bu nedenle en sevdiğim şişlerden birini kaybettim. Ancak lastiği 18'lik yumuşak bir lastikle değiştirdikten sonra zıpkın dehşet keyif verdi. 7-8 metreye kadar çok başarılı sonuçları trofe hanesine yazdıran bu zıpkının dengesi, uzun süreli dalışlarda bozulabiliyor.

Apnea Power Point Carbon
Yerli üretim zıpkınlardan olup Yeni kullanıcılara karbon olmayan modelini zevkle öneririm. Karbon Modeli ise haliyle fiyatı yüksek olduğundan yeni başlayanlar için fazla büyük bir yatırım olur. Ancaaaaak, kullanmasının çok keyifli olduğunu söyleyebilirim. Evet, picasso kadar iddialı olduğunu iddia edemeyeceğim ya da kendisinden daha ucuz olan Beuchat kadar, ama fiyat-performans analizinde hiç de fena değil.
Parça sorunu yaşamadığımız bu marka ile ortalama 3 avda başabaş noktasına ulaştım ve daha sonra da bir arkadaşıma hediye ettim. Handikapı, tetik mekanizmasından gelen tiz ses. Seçici balıkları açık mesafede kaçırabiliyorsunuz. Ama haffliği ve dengesi çok başarılı

OMER Excalibur 3000 Carbonium
Belki bana deli diyeceksiniz ama ben bu markayı çok pahalı buluyorum. Bu özellikleri çok daha ucuza bulabileceğimiz alternatifler var. Ama OMER kalitesi dediğimiz zaman da iş değişiyor. Gerçekten avcı bir model. Zıpkına geçtiğimiz sene başlayan bir arkadaşım (henüz nişan konusunda sorunlar yaşıyor) bu zıpkınla yaptığı 4 atışta skoru 4-0'a taşımıştı. Mekanizması oldukça sessiz ve tepmesi çok çok az. Tabi bu tepme meselesi bileğe göre de değişiyor, ancak tepme konusunda yakınan birkaç Omer kullanıcısı da biliyorum... Parça sorunu yaşamıyorsunuz ama orijinal parçaları da emsallerinden pahalı...

Beuchat Mundial Carbon Elite

Fiyat-Performans olarak bu zıpkın da çok başarılı. İlhan hocama ait olan zıpkını kullandığımda hiç yabancılık çekmedim. Normalde alıştığınız zıpkınların dışında başka bir zıpkını kullanmaya başladığınızda ilkin yabancılık çekersiniz. Ama 40 yıllık zıpkınım gibi elime oturdu.
Menzili oldukça iyi. kurulumu kolay.tepmesi biraz fazla olmakla beraber bu durum avınızı pek etkilemiyor. Hafif, tetiği yumuşak ve sessiz. Orijinal parça satan nokta sayısı az olmakla beraber parça beklemek gibi bir sıkıntınız olmuyor. Ayrıca yine asıl kullanıcısı İlhan Hocamın dediğine göre Modifiyeye en uygun modellerden biri imiş.

Imersion Concept Triax

Elinizde zıpkın mı var? pek farketmiyorsunuz. Dizaynı, aksiyon sırasında suyun direncni en aza indirecek şekilde tasarlanmış. Oldukça hafif ve dengesi bozulmuyor. Kabza seçenekleri ile el büyüklüğü farklı olan avcılar için çözüm sunuyor. Sessiz bir tetiği, yine sessiz ve çok güçlü bir lastiği var. Kurulumu nisbeten zor olan bu zıpkın, parasını veririm, keyfime bakarım diyenler için ideal.
Attığınızı vuramıyorsanız kesinlikle kusur zıpkında değil kullanıcısındadır...

Memleketim, memleketim, memleketim,
Ne kasketim kaldı senin ora işi, ne yollarını taşımış ayakkabım,
Son mintanın da sırtımda paralandı çoktan, Şile bezindendi.
Sen şimdi yalnız saçımın akında, enfarktında yüreğimin, alnımın çizgilerindesin
memleketim, memleketim, memleketim...

Bu mesaj en son " 20-02-2008 " tarihinde saat 01:54 itibariyle Ulas tarafından düzenlenmiştir....
Ulas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla