Yalnız Mesajı Göster
Eski 29-01-2008, 02:31   #10 (permalink)
Emre
Expert Member

Emre kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2007

Alıntı:
bnymnblr tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Karadeniz' in suyunun az tuzlu olmasının üremeye etkisiyle ilgili bir bilgim yok.. Ama Karadeniz ve Hazar gölünün kapalı veya içdeniz olmasıyla birlikte Mnemiopsis' le mücadele edecek başka bir canlı türünün bulunmaması ile açıklanabilir. Okyanusların açık ve çok daha fazla deniz canlısı çeşitliliği içerdiğinden hangi canlının nüfusu artıyorsa diğer canlılar için besin kaynağı haline geliyor. Bu yüzden oralarda bir denge oluşuyor. Amerikan'ın doğu sahillerinde de bu durumu oralarda mücadele alanı azalmış olduğundan bir miktar üreme göstermiş olabilir Ancak yoğunluk miktarına bakacak olursan karadeniz ve hazar ' da miktarları Amerikan' ın doğu sahillerine göre daha fazladır.
mantıklı geldi.
Sirkülasyon ve canlı çeşitliliği bir şekilde denge sağlıyordur sanıyorum. Ve bu dengenin bozulması öyle 3-5-10 sene gibi kısa sürelerde olmaz çok daha uzun zamanlar alır diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi akışkanlığın fazla olmadığı içdeniz gibi yerlerde daha rahat üreme ve direnme imkanı bulabiliyordur. Yinede bu görüşe göre avrupada ve akdenizde biraz daha fazla olması gerekiyordu diye düşünüyorum. Tabi ben şahsen bilgim olmadan bilimcilik oynamaya çalışıyorum burda

Emre is offline   Alıntı Yaparak Cevapla