Alıntı:
Ulas tafarından gönderildi
Ben 6 tane çinekopu koca bir akvaryuma atmıştım. akvaryumda deniz suyu tertibatı olmadığı halde klasik havalandırma ve minik istavrit parçalarıyla 12 gün yaşatmıştım zibilleri...
Aslında daha da yaşarlardı da işte... :S
|
Bu gerçekten büyük bir başarı. 6 adet çinekop o kadar zaman içinde yem alma eğiliminde oldu mu? Kullandığınız havuzun ebatları yaklaşık olarak neydi ? (en boy yükseklik) hangi mevsimdi, Sıcaklık şartlarına bağlı olarak balıklarda iç zorlanma olduğunu düşünüyorum.
Aslında bu bana bir şeyi çağrıştırıyor. İçinde planktonlar olan bir tane deniz akvaryumu almalı. Daha sonra yumurtlama zamanları gelince lüfer balıklarını alıp bunları alabalığın sağılma metoduyla yumurtalarını akvaryuma sağmak (Tabiki dişi ve erkeğini de bilmek gerek) havalandırma tertibatı da sürekli olarak çalışarak bu yumuıta spermlerin tutunması sağlamak için sürekli olarak suyu hareket ettirsin. yumurtalar larvaya dönüşüyor mu? Bunu bir denemek lazım. Bu iş için sadece ideal su sıcaklığını ayarlamak gerekiyor. Akvaryum yerine bahçenizde ufak bir leğen veya havuz varsa (içinde deniz suyu olmalı)orada da denemek lazım. Ancak plankton gerek larva beslenmesi için. Ama plankton olmasa da denemek lazım. Daha sonra larvalar 2-3 cm olunca denize sal.
Bir denemek lazım Deneme tutarsa akvaryum balığı besler gibi çinekop larvaları (2-3cm) besle sonra denize sal.