Yalnız Mesajı Göster
Eski 29-01-2008, 00:42   #7 (permalink)
bnymnblr
senior Member

bnymnblr kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2007

Alıntı:
Emre tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Haritayı görünce aklıma başka bir soru geldi.
Bu canlı bu bahsedilen gemi sintineleri ile buralara taşınıyor evet.
Peki bu gemiler başka yere gitmiyor mu, tabiki gidiyor tüm dünyaya gidiyor. Peki neden başka yerlerde böyle tehdit edici boyutlara ulaşmıyor da, karadenizde ulaşıyor ?

Acaba kapalı bir deniz olmasının mı etkisi var...
Birde HAzar denizinde çok olduğunu gördüm, HAzar kapalı bir yer yani bir göl niteliğinde. Orayla ne ilgisi var acaba.

Yoksa tatlı suyu mu seviyor (göl, karadeniz vs. )

Kapalı bir deniz olan karadenizin kapalı olması sonucu burada üredi ve kaldı dersek bu sefer Amerikanın doğu sahillerinde ne işi var...

gibi bir kaç soru ürettim.
Karadeniz' in suyunun az tuzlu olmasının üremeye etkisiyle ilgili bir bilgim yok.. Ama Karadeniz ve Hazar gölünün kapalı veya içdeniz olmasıyla birlikte Mnemiopsis' le mücadele edecek başka bir canlı türünün bulunmaması ile açıklanabilir. Okyanusların açık ve çok daha fazla deniz canlısı çeşitliliği içerdiğinden hangi canlının nüfusu artıyorsa diğer canlılar için besin kaynağı haline geliyor. Bu yüzden oralarda bir denge oluşuyor. Amerikan'ın doğu sahillerinde de bu durumu oralarda mücadele alanı azalmış olduğundan bir miktar üreme göstermiş olabilir Ancak yoğunluk miktarına bakacak olursan karadeniz ve hazar ' da miktarları Amerikan' ın doğu sahillerine göre daha fazladır.

nitelikli ve istihdama entegre eğitim + sürdürülebilir ekoloji + Nitelikli istihdam + sürdürülebilir nüfus = sürdürülebilir yaşam
.
bnymnblr is offline   Alıntı Yaparak Cevapla